150 de şoferi de TIR din Ucraina şi Turcia protestează la Siret pentru că fermierii români au blocat drumul

În orașul Siret, aproximativ 150 de șoferi de camioane din Ucraina și Turcia au organizat o acțiune de protest în centrul localității, în semn de nemulțumire față de blocarea drumului de către fermieri.

Situația a devenit tensionată în urma protestului inițiat de agricultori, care a dus la blocarea a aproximativ 250 de camioane la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Protestatarii străini reclamă faptul că perioada lungă de așteptare i-a lăsat fără motorină, alimente și apă.

Publicitate

Conform declarațiilor șefului Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, Ionel Postelnicu, șoferii străini, nemulțumiți de situația creată, au ales să-și facă auzită vocea în centrul orașului Siret.

„Sunt cuminți. Vor să își spună păsul, că nu mai au motorină, nu mai au apă, nu mai au mâncare”, a menționat Postelnicu.

Coloana de camioane care așteaptă să intre în Ucraina măsoară aproximativ zece kilometri, iar blocarea drumului afectează traficul în zonă de mai multe zile. Fermierii și transportatorii continuă să blocheze trei din cele patru benzi de circulație pe DN2 între orașul Siret și punctul de trecere a frontierei, afectând astfel accesul către și dinspre Ucraina.

Șoferii, rămași în această situație tensionată, exprimă frustrarea și nevoia de soluții pentru a depăși problemele generate de protestele fermierilor.

La fața locului, autoritățile au dislocat echipaje de poliție și jandarmi pentru a monitoriza situația, iar până în prezent nu au fost semnalate incidente majore. Fermierii și transportatorii afirmă că vor continua protestul până când revendicările lor vor fi luate în considerare și rezolvate.

Publicitate