17 ani de chin! Un copil bolnav nu și-a părăsit niciodată patul și nu a cunoscut copilăria

Vlăduț Ursache este un copil din Dărmănești, județul Bacău. Este un exemplu de voință, atât el cât și familia lui. Nimeni nu i-a dat nicio șansă după ce i-a fost pus diagnosticul, dar uite că au trecut 17 ani de atunci și el continuă să lupte. Boala este crâncenă iar familia este sfășiată de durerea pe care Vlăduț o are din pricina crizelor.

Cel mai bine a descris povestea și lupta lui Vlăduț pentru a trăi, Violeta Gorea, o prietenă a familiei care este mereu alături de ei:

”Astăzi, prietenul meu frumos, împlinește 17 ani!
Șaptesprezece ani de neputința, in care Vlăduț n-a părăsit o clipa patul, în care n-a cunoscut copilăria, n-a cunoscut nimic dintr-o viață normală.

În ciuda faptului că trăiește într-o curățenie desăvârșită, ca mama lui roieste toată ziua în juru-i încercand sa acopere din nedreptățile pe care viata i le-a pus în spate, atunci când a fost întrebat ce cadou își mai dorește,ghiduș ca de obicei, Vlăduț a răspuns … ghiciți ce?
„Un parfum! Unul bărbătesc, care sa miroase bine !”

Ăsta este semnul că prietenul meu a devenit un băiat mare, un adolescent cu gusturi rafinate, și cu un optimism exemplar și molipsitor .
Îl iubesc enorm pe acest minunat copil!

Șaptesprezece ani în care, nu a părăsit patul nici măcar o zi. Șaptesprezece ani în care viata lui a fost precum a unui bibelou însuflețit, pe care îl iubești, îl îngrijești și pe care îl găsești mereu în același loc.

De peste zece ani îl vizitez și trebuie sa recunosc ca ma surprinde de fiecare data. Îl găsesc tot mai lucid, mai matur și mai vorbăreț, în ciuda faptului ca are corpul inert și capul cântărind peste 20 de kg.

Cred ca momentul fatidic în care tatăl lui s-a prăpădit,în neputința și în disperarea lui, Vlăduț a înțeles ca trebuie sa devina mai responsabil, mai răbdător, mai puternic, astfel ca din băiețelul acela care tăcea, asculta și ofta, astăzi îți vorbește un înțelept, vorbește ca unul care a fost într-o permanenta concurență cu viața, și care prin povestea lui, ne îndeamnă sa nu renunțăm niciodată, oricât de încercați am fi.

Îmi doresc enorm ca și în acest an, de ziua lui, sa-i fim alaturi, să-l facem sa simta ca are o familie mare, care îl iubește și îl sprijină mereu și care nu îl va părăsi niciodată.

La mulți ani Vlăduț!
La mulți ani prietenul meu frumos!

Va mulțumesc tuturor celor care împărtășiți aceleași gânduri, aceleași sentimente pentru prietenul meu frumos.
Dumnezeu sa fie cu noi toți!”

Anul trecut și-a pierdut tatăl, răpus de Covid, iar scrisoarea lui către Moș Crăciun a înduioșat pe toată lumea: ”Scrisoarea unui copil bolnav către ”Moșul”: îl vrea înapoi pe tatăl său, răpus de Covid”

Pentru cei care doresc să ofere un ajutor familiei greu încercate, pe mama lui Vlăduț o găsiți pe contul de Facebook Ursache Mihaela și la nr de telefon 0758730785
Cont în euro RO 50 RNCB 0535113339580002
Cont în lei RO 77 RNCB 0535113339580001