Fostul prefect PSD Vasile Panaite s-a înscris în PNL Neamț

În urmă cu câteva zile, în cadrul unei ședințe a liberalilor de la Piatra-Neamt, președintele Mugur Cozmanciuc l-a prezentat pe fostul primar și prefect PSD – Vasile Panaite, ca membru al echipei liberale.

Panaite Vasile sau „Piti” cum îi spun amicii, vine la liberali după un traseu politic destul de amestecat.

Publicitate

A fost și a rămas unul din apropiații lui Gheorghe Ștefan – Pinalty în anii de glorie ai PDL, fiind ales primar în comuna Dragomirești. Apoi a candidat fără succes pentru un mandat de deputat în anul 2008.

Între timp începe o fructuoasă prietenie cu Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, fapt care îl aduce pe Panaite Vasile în postura de candidat PSD la primăria comunei Dragomirești pe care o câștigă cu 490 voturi.

Continuă să fie un apropiat atât al șefului PSD Neamț, cât și al lui Gheorghe Ștefan – Pinalty, lucru care reiese destul de clar din rechizitorul dosarelor penale pentru corupție în care Arsene și Ștefan apar învinuiți.

Presa locală a relatat despre numeroasele afaceri dubioase ale familiei Panaite cu statul, unele din ele investigate de procurorii anticorupție. Din rechizitoriu reiese faptul că Vasile Panaite era cel care muta „comisioanele” de la Ionel Arsene la Gheorghe Ștefan prin intermediul unor lucrări primite de firma acestuia, fiind omul de legătura dintre cei doi.

În 2017, PSD îl pune prefect pe Vasile Panaite, care renunță astfel la primaria comunei Dragomirești.

În primăvara lui 2018 Panaite este schimbat din postul de prefect, părăsirea postului fiind făcută cu tot cu mobilierul de birou și tam-tamul aferent.

Imediat se îndreaptă către Pro-Romania, unde devine președinte al filialei municipale Piatra-Neamt. La câteva luni distanță, Liviu Harbuz – președintele ProRomania Neamț dă semne că nu reușește să se înțeleagă cu Vasile Panaite, iar plecarea acestuia din urmă devine inevitabilă: „Vasile Panaite a parasit partidul pe motive de faliment financiar si moral”, declara în aprilie 2019 Liviu Harbuz.

Panaite Vasile se reorientează rapid și trimite bezele către conducerea PNL Neamț, spunând că a fost dintotdeauna un om de dreapta.

În luna august 2019, Panaite Vasile devine membru PNL Neamt cu dorința exrimată deja de a candida la primăria municipiului Piatra-Neamt.

Venirea lui Panaite în rândul liberalilor a fost anunțată de acesta la numai o zi după ce Rareș Bogdan spunea de la tribuna PNL: „Ferecați ușile PNL pentru orice ales local al PSD. Când erați amenințați, vă râdeau în față. Azi nu aveți ce să vorbiți cu ei, zdrobiți-i în alegeri. Nu-i aduceți în casa voastră„.

Mai jos, câteva articole din presa locală ce fac referire la rețeaua Ionel Arsene – Vasile Panaite – Gheorghe Ștefan:

Dosar DNA Ionel Arsene, Gheorghe Stafan, Vasile Panaite

Trafic de influenta la termopanele lui Panaite

Panaite, Stafie, megaexcrocherie in mijlocul orasului Piatra Neamt

Familia Panaite abonata la contracte cu statul

Panaite limbaj de derbedeu in dosarul DNA

Cum a facut Panaite 22000 Euro in cateva minute

Bani de la Publiserv pentru ciurul lui Panaite

Firma lui Panaite urmarita penal

Publicitate