23 de ani închisoare pentru asistenții care au obligat copiii să poarte urzici în lenjeria intimă și i-au abuzat!

Pedepse cu executare puse în aplicare de polițiștii timișeni în cazul familiei de asistenți maternali care au abuzat trei frați, în Timiș. Mama, tatăl și fiul au fost condamnați, în total, la 23 de ani și patru luni de pușcărie.

Infracțiunile de care au fost găsiți vinovați sunt rele tratamente aplicate minorului, viol calificat în formă continuată, dar și viol calificat în formă continuată în stare de recidivă postexecutorie.

După ce au ajuns la noua familie, în ianuarie 2021, cele două fetițe au început să povestească prin ce au trecut. Au povestit despre bătăi, abuzuri sex.uale și despre faptul că toți trei ar fi fost forțați să poarte urzici în lenjerie.

Mai mult, erau bătute peste mâini, gură și picioare cu „pleasna” – un băț care avea în capăt o bucată de piele neagră.

Calvarul prin care au trecut cei mici a ieșit la iveală abia la finalul lui 2020, atunci când psihologul de la DGASPC Timiș și-a dat seama că minorii prezintă semnele unor abuzuri fizice și emoționale. Copiii au fost luați de la familia în care erau în plasament și au fost încredințați altor asistenți maternali.

Femeia, în vârstă de 57 de ani, asistent maternal al DGASPC Timiș la vremea comiterii faptelor, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru trei infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului.

De asemenea, fosta asistentă maternală trebuie să le plătească acum daune morale de câte 3000 de euro copiilor. Judecătorii au decis și să confiște de la asistenta maternală „pleasna” cu care îi schingiuia pe copii.

Soțul ei, în vârstă de 63 de ani, a fost condamnat la nouă ani și patru luni de închisoare cu executare pentru o infracțiune de rele tratamente aplicate minorului și două de viol calificat în formă continuată.

Bărbatul va trebui să plătească acum daune morale de câte 20.000 de euro pentru fiecare dintre cei trei frați și nu mai are voie să se apropie de ei la mai puțin de 100 de metri.

Fiul celor doi, în vârstă de 38 de ani, recidivist, a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru o infracțiune de viol calificat în formă continuată în stare de recidivă postexecutorie. Tânărul va trebui să îi plătească acum uneia dintre fete 20.000 de euro reprezentând daune morale.

Cei trei au fost ridicați de polițiști joi, după ce sentința a devenit definitivă și aceștia nu s-au prezentat la penitenciar pentru ispășirea pedepselor.

sursa: tion.ro