Arabia Saudită va investi 500 miliarde de dolari pentru o stațiune de schi în deșert! – FOTO

Arabia Saudită va găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029 într-o stațiune din deșert (Trojena) planificată în proiectul emblematic Neom, în valoare de 500 miliarde de dolari.

Dezvoltarea stațiunii Trojena este de așteptat să fie finalizată în 2026 și va oferi turiștilor posibilitatea de a face schi în aer liber, un lac de apă dulce artificial și o rezervație naturală.

Publicitate

Se spune că este de 33 de ori mai mare decât orașul New York, paradisul muntos va găzdui un sat de schi, un lac artificial, conace ultra luxoase și Linia Oglinzilor. Să aruncăm o privire mai atentă asupra diferitelor aspecte ale acestei stațiuni de schi și activități în aer liber de 60 de kilometri pătrați.

„Cu sprijinul nelimitat al conducerii saudite și al Prințul Moștenitor pentru sectorul sportiv, suntem mândri să anunțăm că am câștigat dreptul de a găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă -TROJENA2029”, a spus ministrul saudit al sportului, prințul Abdulaziz bin Turki.

Neom este cel mai ambițios proiect al prințului moștenitor Mohammed bin Salman în cadrul planului de dezvoltare Vision 2030 al regatului pentru a reduce dependența de petrol și a transforma economia, inclusiv prin dezvoltarea sportului.

Neom este un proiect ce se dezvoltă pe o suprafață de 26.500 km pătrați lângă Marea Roșie, și va include orașul „The Line”, precum și zone industriale și logistice.

Trojena va conține peste 3.600 de camere de hotel și 2.200 de case. Cea de-a 9-a ediție a jocurilor se va desfășura în cel mai înalt lanț muntos din Arabia Saudită și va primi participanți din peste 32 de țări.

Publicitate