USR Piatra-Neamț a adoptat poziția ”vasalului” și a devenit anexa celor de la PNL!

La doi ani și jumătate de la alegerile locale din 2020, scena politică a început deja să se cristalizeze la Piatra-Neamț, dacă este să ne referim la micile înțelegeri și beneficii din spatele ușilor.

Astăzi vorbim despre filiala locală a USR Piatra-Neamț.

Publicitate

La alegerile locale din 2020 erau pline străzile de membri USR care promiteau de la variante ocolitoare suspendate pe deasupra Lacului Bâtca Doamnei, până la observatoare astronomice și alte proiecte la fel de ”spațiale”.

Populația a avut încvredere în ceea ce reprezenta la acel timp USR, în oamenii curați și liberi care n-au mai făcut politică și au primit 3 posturi de consilieri locali în legislativul pietrean: Marius Irimia, Constantin Alexandru Asandei și Ramona Mirela Tofan.

În timp ce pe plan național USR rupea orice colaborare cu PNL, la Piatra-Neamț a fost invers. Pentru a obține un post de viceprimar, USR a bătut palma cu PNL, căruia i-a jurat credință veșnică și statut de vasal (conf. DEX: Persoană care, în schimbul unui beneficiu sau feude, datora suzeranului său omagiu, fidelitate și avea obligații civile și militare față de acesta).

Pentru că pe plan național se pregătește o alianță PSD-PNL la viitoarele alegeri, foarte mulți se întreabă acum, la mai bine de 2 ani de la alegeri, ce se mai aude de USR Piatra-Neamț. Chiar și membrii de partid și simpatizanții USR își pun aceleași întrebări.

Devenit anexa PNL în Consiliul Local și unul din principalii susținători ai primarului Carabelea, USR și-a pierdut identitatea de odinioară.

Inclusiv pe grupurule interne de comunicare ale USR, membrii se întreabă dacă partidul mai există, dar fără a primi un răspuns clar din partea conducerii, ci doar ”recomandarea” ca primarul Carabelea să nu mai fie atacat de useriști.

În ultimii doi ani și jumătane nu s-a mai făcut nicio conferință de presă la nivel local, deși poziția de viceprimar al municipiului reprezintă o puternică imagine care să țină partidul cât mai bine poziționat.

Doar că, ceea ce nu știu membrii USR este că postul de viceprimar primit de formaționea politică a presupus renunțarea la orice activitate politică.

După cum se vede din votul dat în C.L. Piatra-Neamț, USR susține toate proiectele primarului liberal Carabelea, fără a schița un minim gest de ”independență”. Tot ce propune Carabelea este însușit de USR, care se comportă ca o simplă remorcă.

Evident că această poziție de vasal al USR Piatra-Neamț a venit la schimb cu câteva beneficii, cum ar fi accesul la bugetul primăriei, la satisfacerea micilor privilegii sau intrerese personale de pe urma pozițiilor de conducere, anumite firmulițe care să câștige câte un contract sau câte o afacere prin Ștrandul municipal, etc.

Gura târgului vorbește deja că actualul USR de la Piatra-Neamț se va regăsi în proporție mare în PNL-ul local la alegerile următoare, de aceea toată imaginea trebuie canalizată spre ”binefăcătorul” Carabelea.

Probabil de asta unul din membrii marcanți al USR, fostul subprefect Ionuț Meraru nu a mai așteptat anul 2024 și a făcut deja pasul spre PNL (vezi aici).

Publicitate