Un preot a demisionat după ce a fost prins cu amanta în Săptămâna Mare!

Telenovelă în comuna ieșeană Țigănași! Un preot care a deviat nițel de la învățătura biblică a fost prins cu amanta taman în Săptămâna Mare. S-a adeverit că pasiunea dintre cei doi era pe bune când s-a aflat că amanta fusese măritată tot cu un preot, notează stiripesurse.ro

Chemat la Inspecția Bisericească alături de soția sa pentru a lămuri mai multe zvonuri cu privire la relația lor, aceştia ar fi negat, iniţial, că ar avea probleme.

Publicitate

În plus, deşi i s-a oferit posibilitatea să plece preot la o mănăstire, să părăsească parohia, a refuzat. După câteva zile, chiar în a treia zi de Paşte, preotul şi-a înaintat demisia.

Conform surselor zdi.ro, deși preotul a vorbit în Săptămâna Mare cu Inspecția Bisericească și a dat asigurări, alături de soția sa, că nu există nicio problemă, au fost identificate dovezi care înclinau spre a nu îi da acestuia dreptate.

Astfel, lui i-a fost propusă ca variantă să plece preot la o mănăstire, să părăsească parohia, mai ales dacă urma să i se destrame căsnicia în urma discuțiilor. Preotul însă ar fi refuzat și după ce a săvârșit toate slujbele de Paște, atât la biserică, cât și în locuințele enoriașilor, a demisionat pentru a nu accepta propunerea de a merge la mănăstire.

„Eu deocamdată știu că părintele a depus cererea respectivă și noi am trimis automat, pentru săptămâna și duminica trecută, un suplinitor, de la o parohie din Iași unde este preot co-slujitor.

Va merge acesta o perioadă și apoi se va declanșa probabil o procedură de ocupare a parohiei. Eu i-am respectat decizia și atât, mai mult nu pot și nu știu ce să zic”, a declarat pr. Florin Călugăr, protopop al Protopopiatului Iași 1, care coordonează activitatea parohiei din Țigănași, pentru Ziarul de Iaşi.

Publicitate