Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să țină cont de avertizările meteorologice!

Președintele României, Klaus Iohannis, a emis un apel către cetățeni pentru a fi mai atenți la avertizările meteorologice emise de specialiști, în contextul fenomenelor meteo extreme care au afectat țara în ultimele zile.

Îndemnul vine în urma unor vijelii violente, valuri de căldură extreme și incendii de vegetație care au avut un impact devastator, soldându-se cu pierderea vieții a patru persoane.

Publicitate

Într-o declarație publică, președintele a subliniat importanța dezvoltării continue a sistemelor de avertizare timpurie pentru fenomenele meteo extreme. Aceste avertizări joacă un rol crucial în protejarea vieții și bunăstării cetățenilor, oferind posibilitatea de a lua măsuri preventive în fața riscurilor iminente.

„Suntem conștienți de efectele schimbărilor climatice, manifestate prin furtuni violente, valuri intense de căldură și incendii de vegetație, amplificate de temperaturile anormal de ridicate. Îndemn pe toți românii să fie atenți la avertizările emise de meteorologi și să le ia în serios pentru a evita tragediile”, a declarat președintele Iohannis.

În contextul acestor fenomene meteorologice extreme, județul Bihor a fost lovit de o furtună cu consecințe devastatoare. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a subliniat că fenomenul a fost unul neobișnuit și chiar o premieră pentru această zonă. Orașul a fost afectat în mod deosebit, iar autoritățile au intervenit pentru a gestiona situația de urgență.

Președintele Iohannis și-a exprimat compasiunea față de familiile victimelor și de cei răniți în urma vijeliilor și a subliniat nevoia de solidaritate și sprijin în fața acestor situații dificile.

Publicitate