4 milioane de oameni din Catalonia trebuie să stea acasă pentru a evita creşterea numărului cazurilor de coronavirus

Autorităţile din Catalonia au cerut, vineri, ca patru milioane de oameni din provincie, inclusiv din capitala acesteia, Barcelona, să stea acasă şi să dea dovadă de responsabilitate, în condiţiile în care regiunea se luptă cu un număr în creştere de focare ale noului coronavirus, relatează agenția Reuters.

Apelul de a sta acasă nu este obligatoriu, dar este cea mai puternică măsură adoptată în regiune de când Spania a retras restricţiile naţionale, luna trecută.

Adunările care depăşesc 10 persoane au fost interzise. Locuitorii din Barcelona, suburbiile acesteia şi regiunile Segria şi Noguera, sunt rugaţi să cumpere online şi să plece de acasă doar la serviciu, la medic sau pentru alte activităţi esenţiale.

”Recomandăm ca oamenii să nu circule dacă nu este absolut necesar”, a afirmat ministrul Sănătăţii din Catalonia, Alba Verges, într-o conferinţă de presă, afirmând că majoritatea infecţiilor au provenit din reuniunile de familie sau între prieteni.

”Este foarte important să respectăm acum aceste măsuri, este cea mai bună cale să evităm o carantină. Nimeni nu vrea o consemnare totală la domiciliu”, a arătat Verges.

Evenimentele culturale şi sportive vor fi şi ele limitate, dar muzeele vor rămâne deschise în Barcelona, unul dintre cele mai vizitate orae din Europa.

Barurile şi restaurantele vor rămâne deschise, dar la jumătate din capacitatea normală în cazul spaţiilor interioare şi cu 2 metri între mese în cazul teraselor.

Catalonia şi provincia vecină Aragon înregistrează cele mai mari creşteri de cazuri de infectări din Spania.

Joi, Spania a raportat cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri din ultimele două luni, de 580 de noi infectări.

Spain, una dintre cele mai afectate ţări de epidemia de coronavirus, cu peste 28.000 de decese provocare de Covid-19, a ieşit din restricţiile naţionale pe 21 iulie. De atunci însă, au apărut 170 de focare de infectări, ceea ce a determinat autorităţile regionale să impună restricţii locale.

 

Publicitate