Piatra-Neamț: mâine începe școala (din nou) iar podul tot nu este gata!

După cum bine se știe, celebrul pod de la Spital pe care autoritățile se chinuie să-l deschidă de multă vreme, va rămâne închis și la începerea săptămânii viitoare când elevii merg din nou la școală.

Deși deschiderea lui a fost anunțată cu fast de către administrația Carabelea la începutul lunii septembrie, spunând clar că odată cu începerea noului an școlar pe pod se va putea circula, acest lucru nu s-a întâmplat iar primarul a mai încercat o dată la câteva săptămâni după.

Publicitate

Nici atunci n-a fost să fie, motivând faptul că a căzut curentul la nu știu ce stație de asfalt. Între timp curentul a venit dar a mai trecut o săptămână și ceva și podul tot nu este finalizat.

Pe bună dreptate, în spațiul public acest pod a primit eticheta de ”Podul Mincinoșilor”.

Amintim că podul de la Spital, conform celor declarate de către primăria Piatra-Neamț, ar mai fi rezistat destul de bine încă 30 de ani, dar actuala administrație a dorit să-l dărâme și să-l construiască din nou, pe bani frumoși, desigur.

Noi credem că foarte multe proiecte s-ar fi putut finaliza la timp, cum ar fi cel de bike-sharing spre exemplu. Bicicletele stau și ruginesc de mai bine de un an de zile în depozitele primăriei pentru că nu s-a dorit a fi puse în circuit în oraș.

Dar pentru că anul viitor sunt patru rânduri de alegeri, probabil administrația locală a considerat că dă mai bine ca șantierele să fie prelungite până atunci, ca să fie inaugurate cu panglici, stegulețe și tot ce înseamnă o campanie electorală reușită.

Citește și: Carabelea spune că nu mai are bani de capace de canal, dar baga 6 miliarde vechi într-o terasă din strand! – VIDEO

Asta, bineînțeles, afectând populația care se vede nevoită să se descurce cum poate prin traficul și praful din oraș.

Un alt aspect important este acela că de la 1 ianuarie 2024, fiecare lucrare din oraș care nu a fost finalizată din banii europeni va fi plătită din bugetul local.

Asta, pe lângă faptul că toate aceste proiecte cu finanțare europeană au plecat din 2019 cu un procent de cofinanțare din bugetul local de 2%, au ajuns astăzi la o cofinanțare de peste 40% din bani locali.

disclaimer

Publicitate