Irina Loghin, legenda muzicii populare românești, scoasă afară de pe scenă pe motiv că trebuie să mai cânte și tinerii

Un eveniment de muzică populară organizat la Iași sub numele „Ion Macovei – 50 ani de cântec,” susținut de Radio România, s-a încheiat într-un scandal neașteptat.

Publicul a fost martor la un moment tensionat în timpul spectacolului, când prezentatoarea evenimentului, Doina Baciu, de la Radio România Iași, a întrerupt recitalul Irinei Loghin, o legendă a muzicii populare românești, și i-a cerut să părăsească scena pentru a face loc unor interpreți tineri.

Publicitate

Publicul s-a manifestat zgomotos împotriva acestei decizii, huiduind și protestând împotriva prezentatoarei. Irina Loghin, care avea programate 50 de minute de cântat în cadrul spectacolului, a relatat ulterior cele întâmplate pe scenă.

Ea a explicat că a acceptat invitația de a cânta și că a fost plătită corespunzător. Totuși, la jumătatea recitalului său, Doina Baciu a părut să insiste că trebuie să lase loc unor tineri interpreți de muzică populară.

Irina Loghin și-a exprimat neînțelegerea față de această decizie și a precizat că publicul a plătit pentru a o vedea și pe Sofia Vicoveanca, două figuri de referință în muzica populară românească.

”Lumea plătise să mă vadă pe mine și pe Sofia Vicoveanca! Aveam în contract scris să cânt 50 de minute, chiar o oră. Ea a intrat după 30 de minute și m-a scos afară. Publicul a huiduit! Până am ajuns la cabină publicul tot striga: Irina, Irina! Am spus publicului că organizarea e proastă și că voi reveni!”, a povestit Irina Loghin, pentru Click!

Doina Baciu, prezentatoarea evenimentului, a declarat pentru o publicație locală că din punctul său de vedere Irina Loghin i-a jignit pe ceilalți artiști prezenți la spectacol și că, din acest motiv, îi va intenta un proces artistei.

”Avem toate declarațiile, tot ce a jignit doamna Irina în culise. I-a jignit pe toți soliștii, sunt declarațiile lor. Sunt jigniri foarte grave la adresa soliștilor și a organizatorului, și toate alea…”

Irina Loghin a răspuns cu consternare la aceste acuzații, susținând că ea nu a jignit pe nimeni și că a fost jignită prin faptul că a fost scoasă de pe scenă. Ea a subliniat că și-a îndeplinit clauzele contractuale de a cânta timp de 50 de minute și că nu a fost momentul potrivit pentru prezentarea artiștilor mai tineri, având în vedere așteptările publicului.

Publicitate