În județul Neamț, doar 132 de profesori au declarat la ANAF veniturile din meditații

Numărul cadrelor didactice din sistemul de învățământ din România care declară venituri obținute din meditații a înregistrat o creștere constantă în ultimii trei ani, conform datelor furnizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Cu toate acestea, cifra rămâne infimă în comparație cu personalul total din învățământ, iar veniturile declarate sunt semnificativ mai mici decât estimările specialiștilor, informează gandul.ro.

Publicitate

În perioada 2020-2022, ANAF a înregistrat 24.642 de declarații privind veniturile din meditații, cu cea mai mare parte dintre acestea înregistrate în anul 2022. În total, profesorii au raportat venituri de aproape 271 de milioane de lei din meditații, dintre care aproape jumătate au fost declarate în anul 2022.

Citește și: Un profesor din București a raportat venituri din meditații de 1 milion de lei într-un singur an!

În ciuda creșterii semnificative a numărului de profesori care au declarat venituri din meditații în 2022 (cu 1.649 față de anul anterior), doar 15 persoane au fost supuse controlului fiscal, fără să fie aplicate amenzi în niciun caz.

În județul Neamț un număr infim de profesori și-au declarat la ANAF veniturile din meditații, după cum urmează:

  • în 2020 un număr de 86 de profesori, declarând un venit total de 471.238 lei
  • în 2021 un număr de 98 de profesori, declarând un venit total de 595.943 lei
  • în 2022 un număr de 132 de profesori, declarând un venit total de 934.106 lei

Numărul cadrelor didactice care s-au conformat obligațiilor legale și au declarat venituri obținute din meditații a crescut constant în trei ani de la declararea pandemiei de COVID, potrivit datelor de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), transmise la solicitarea Gândul.

Totuși, cifra este infimă față de personalul din sistemul de învățământ din România și veniturile declarate din meditații sunt de peste 10 ori mai mici față de estimările specialiștilor.

Publicitate