Un mecanic de locomotivă a lovit cu trenul două mașini, la distanță de câteva zile! – FOTO

Un mecanic de locomotivă a fost implicat într-o serie nefericită de accidente pe calea ferată din județul Bistrița-Năsăud, provocând daune semnificative și tragedii umane. Într-un interval de doar 5 zile, acesta a lovit două mașini la treceri de nivel diferite, ambele incidente soldându-se cu victime.

Primul incident a avut loc la Nimigea de Jos, pe 13 noiembrie, când trenul condus de mecanicul în cauză a intrat în coliziune cu un autoturism BMW condus de un tânăr de doar 18 ani. În urma impactului, șoferul a fost transportat la spital în comă, informează libertatea.ro.

Cu doar o săptămână mai târziu, mecanicul a fost din nou în centrul atenției într-un alt tragic accident la Feldru. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a pierit după ce autoturismul său nu s-ar fi oprit la o trecere la nivel cu calea ferată.

Mașina a fost lovită de trenul în mișcare, iar echipajul medical sosit la locul incidentului nu a putut decât să constate decesul. Autoturismul a fost târât pe șine pe o distanță de peste 300 de metri.

Club Feroviar a relatat că în ambele accidente mecanicul de locomotivă implicat este același. În ciuda faptului că în ambele incidente trenul era ocupat, doar șoferii autoturismelor au suferit consecințe tragice.

Autoritățile locale au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale ambelor accidente și pentru a determina dacă există probleme de procedură sau de siguranță care trebuie abordate în sistemul feroviar local.

De asemenea, este așteptată o declarație oficială din partea operatorului feroviar cu privire la aceste incidente regretabile care au șocat comunitatea locală și au stârnit îngrijorări în rândul călătorilor.

Publicitate