Un român a creat pentru brandul ”Dior” o geantă pentru colecția inspirată de Prințesa Diana – FOTO

Casa Dior a dezvăluit cu mândrie o nouă ediție limitată a celebrei colecții de poșete Lady Dior, iar de această dată, artistul român Mircea Cantor își adaugă amprenta creativă pe un model exclusivist.

Lansarea oficială a colecției va avea loc luni, oferind iubitorilor de modă o șansă unică de a achiziționa o piesă de lux cu influențe tradiționale românești, informează 3dots.ro.

Modelul redenumit „Jardin du Paradis” (Grădina Raiului) de către Mircea Cantor este parte a celei de-a opta ediții a campaniei „Dior Lady Art”. În colaborare cu 12 artiști de renume mondial, Casa Dior i-a invitat pe aceștia să creeze variantele lor unice ale genții iconice.

Poșeta semnată de Mircea Cantor este inspirată de motivele tradiționale românești, aducând un omagiu culturii autentice. Creația păstrează două variante de culoare, bej și negru, și integrează elemente precum împletituri din piele, amintind de motivele frânghiei, specifice zonei Ardealului.

Cea de-a doua variantă a genții surprinde prin mânerele decorate cu un alt element distinctiv al culturii românești: proverbul „fă rai din ce ai”, tradus în engleză și franceză.

Mircea Cantor, unul dintre cei mai apreciați artiști români la nivel internațional, a transpus în designul genții Lady Dior amintiri din Bihor, zona natală a bunicii sale.

Cu un preț standard al genții Lady Dior de 6.000 de euro, varianta semnată de Mircea Cantor, având doar 100 de exemplare create, se așteaptă să fie extrem de căutată și să depășească această valoare. Această ediție limitată adaugă o notă autentică și un amestec de eleganță tradițională românească în lumea exclusivistă a modei internaționale.

Gența Lady Dior, inițial creată la începutul anilor ’90 de către directorul de creație Gianfranco Ferré, a devenit un simbol al casei de modă Dior. Popularitatea sa a fost consolidată și de Prințesa Diana, care a contribuit la notorietatea acestei creații. Cu recunoștință față de Lady Diana, Dior a redenumit gența în acea perioadă, adăugându-i titlul de „Princesse”.

Publicitate