Rafila anunță că România va primi o nouă tranșă de 1,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că România se pregătește să primească o tranșă de 1,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID de la Moderna.

Aceste doze, adaptate noilor tulpini ale virusului, au fost achiziționate și plătite în urmă cu mai bine de doi ani, conform declarațiilor oficiale.

Ministrul a subliniat că aceste vaccinuri au fost procurate în anul 2020, în momentul în care guvernul a semnat memorandumurile pentru achiziționarea acestora, iar plata a fost efectuată ca avans la contractul inițial. Astfel, tranșa de 1,2 milioane de doze de la Moderna reprezintă un pas important în asigurarea stocului național de vaccinuri adaptate la tulpinile actuale ale virusului.

„Este un vaccin adaptat tulpinilor de acum. Este un vaccin care fusese plătit încă din anul 2020 ca și avans la contractul inițial. Este practic un vaccin care trebuia oricum livrat pentru că fusese plătit în urmă cu mai bine de doi ani”, a declarat ministrul Rafila.

Această veste vine în contextul în care lumea se confruntă cu apariția și răspândirea continuă a noilor tulpini ale virusului, iar autoritățile române își intensifică eforturile pentru a asigura protecția populației.

Ministrul Sănătății a făcut aceste declarații în cadrul dezbaterii „Calitatea vieții PLHIV în România”, organizată de Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA. Acest eveniment a reprezentat o oportunitate de a discuta despre preocupările și nevoile comunității persoanelor afectate de HIV/SIDA în țară.

Publicitate