O farmacistă a cerut ajutorul pe internet pentru a descifra scrisul de pe o rețetă! – FOTO

Alina Voinea, o farmacistă din Craiova, a declanșat un val de indignare în comunitatea medicală după ce a postat pe un grup de medici o imagine cu o rețetă extrem de greu de descifrat primită de la un medic neonatolog.

Scrisul neclar al rețetei, care cuprindea prescrierea a cinci medicamente, a generat frustrare și preocupare în rândul colegilor săi.

Farmacista Alina a împărtășit fotografia rețetei însoțită de un apel disperat pentru ajutor: „Vă rugăm… puteți să ne descifrați această rețetă? Este recomandare de la neonatologie și nu este deloc o glumă, poate o subtilă rugăminte pentru un scris mai citeț.”

Imaginile cu scrisul ilegibil al rețetei au stârnit un val de reacții negative în grupul „Medici la datorie” de pe Facebook.

Numeroși medici și farmaciști au exprimat frustrarea lor, unul dintre ei subliniind: „Este o mare problemă pentru noi.” Comentariile au subliniat importanța unei comunicări clare și citibile între medici, pacienți și farmaciști, subliniind că o rețetă ilegibilă poate duce la consecințe grave, în special când este vorba despre sănătatea unui copil.

Alina Voinea a reacționat ulterior, evidențiind că rețeta indescifrabilă „a ‘dovedit’ pe mulți” și a subliniat importanța comunicării clare între profesioniștii din domeniul medical. Ea a insistat că un act de răspundere și respect față de pacient și farmacist este reprezentat de o rețetă scrisă corect și ușor de citit.

Reacțiile furioase ale membrilor grupului au catalogat scrisul indescifrabil drept o „bătaie de joc la adresa pacientului”, subliniind că este un act de iresponsabilitate să se scrie o rețetă pentru un copil într-un mod ilegibil. Pe finalul discuțiilor, Alina a anunțat că rețeta a fost descifrată, mulțumind tuturor celor care au reacționat la postarea sa.

Publicitate