Un tată și cei doi copii ai săi au recrutat tinere pentru prostituție!

Un caz șocant de trafic de persoane pentru exploatare se.xuală a fost dezvăluit de către procurorii DIICOT Brașov, care au reținut patru suspecți, trei membri ai aceleiași familii și o femeie, pentru recrutarea și exploatarea violentă a unor tinere în scopuri de prostituție.

Procurorii DIICOT Brașov au reținut, pe 13 decembrie, pentru o perioadă de 24 de ore, patru persoane, trei din aceeași familie, respectiv un tată și cei doi copii ai săi, pentru trafic de persoane, scrie mediafax.ro.

Publicitate

Potrivit informațiilor furnizate de DIICOT, unul dintre suspecți a utilizat metoda „loverboy”, simulând relații romantice cu una dintre tinere pentru a o obliga să se prostitueze și să obțină beneficii financiare în acest mod.

O altă persoană, într-o stare vulnerabilă dată de condițiile materiale precare și lipsa educației, a fost recrutată de către o femeie, aceasta fiind și ea ulterior obligată să se prostitueze în diferite locații din orașele Vaslui, Brăila și Brașov.

Fetele au fost supuse unor acte violente fizice și psihice pentru a le forța să se supună cererilor de prostituție impuse de gruparea infracțională.

Incidentul a fost descoperit când una dintre victime a reușit să fugă și să contacteze autoritățile, alertându-le asupra situației critice în care se afla. Aceasta a condus la acțiunea poliției, care a dus la capturarea celor patru inculpați și eliberarea celeilalte victime.

Procurorii au declarat că banii obținuți din aceste activități ilegale au fost complet însușiți de către suspecți. În urma investigațiilor, cei patru au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile de către Tribunalul Brașov, conform deciziei judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul instanței.

Publicitate