Un preot face Sfânta Liturghie în sufragerie, iar spovedaniile în bucătărie! – VIDEO

Duminică dimineață a fost marcată de un tablou neobișnuit într-o locuință din Târgu Jiu, unde un preot destituit de către Arhiepiscopia Craiovei a organizat o slujbă în sufragerie și spovedanie în bucătărie.

Cosmin Barză a fost exclus din funcție la începutul acestui an, însă susținut de enoriașii săi, a decis să țină Liturghia la domiciliu.

Publicitate

Despărțit de Biserică din cauza unui presupus divorț și a acuzațiilor de neascultare, preotul Barză a respins hotărârea, considerând-o abuzivă și nejustificată.

În ciuda argumentelor oficiale ale Arhiepiscopiei, acesta a menționat că dorința sa este să fie un călăuzitor spiritual pentru cei care îl susțin, evocând discrepanțe între el și conducerea Bisericii.

Într-o declarație controversată, Barză a afirmat că a primit drept donație moaște sfinte, care ar fi fost trimise de un notar, printre acestea figurând Sfinții Marcian și Martirie. Patriarhia Română și-a exprimat dezacordul cu privire la acțiunile preotului, subliniind necesitatea unei păci în comunitatea parohială.

În ciuda excluderii oficiale, enoriașii continuă să îl susțină pe preotul Barză, refuzând să accepte înlocuitorii desemnați de Biserică. În plus, acesta intenționează să viziteze casele credincioșilor în timpul sărbătorilor de Crăciun și de Bobotează, promițând că va continua să slujească spiritual chiar și în afara zidurilor bisericești.

Planurile sale de a construi o biserică în propria curte aduc o nouă dimensiune controversată acestei situații, tensionând și mai mult relația cu autoritățile bisericești. O revenire în Biserică conform canoanelor ar necesita o pocăință și o investigație disciplinară detaliată, potrivit declarațiilor oficiale.

Până în prezent, conflictul rămâne nerezolvat, cu preotul Barză continuând să atragă atenția mediatică prin acțiunile sale inedite în contradicție cu deciziile Bisericii.

Publicitate