Un neamț vinde o Dacia 1100 fabricată în 1970 cu aproape 30.000 de kilometri la bord!

Pe site-ul mobile.de, unul dintre cele mai căutate site-uri de vânzări automobile second-hand din Germania, a apărut în ultimele zile un anunț de vânzare care stârnește interesul pasionaților de mașini istorice.

Este vorba despre o Dacia 1100 de culoare gri, fabricată în mai 1970 la uzina de la Mioveni, cu un an înainte ca modelul să fie scos din producție, informează 3dots.ro.

Mașina, care a ajuns în Germania și este în proprietatea unui cetățean german din Speyer, se prezintă într-o stare de conservare remarcabilă. Cu doar 28.469 de kilometri la bord și un motor de 50 de cai-putere, această bijuterie istorică românească se vinde la prețul de 7.500 de euro.

Proprietarul a menționat în anunț că vopseaua mașinii este originală, iar starea generală este excelentă, necesitând doar mici reparații. De asemenea, acesta a subliniat că mașina nu a fost implicată în vreun accident, ceea ce adaugă la valoarea sa istorică și de colecție.

Dacia 1100 a fost primul model de autoturism produs la Mioveni, ieșind pe poarta fabricii Automobile Dacia S.A. între 1968 și 1971. Acest exemplar rar reprezintă o copie integrală a modelului Renault 8, fiind o berlină cu tracțiune și motorul plasat în spate, având o viteză maximă de 132 de kilometri/oră.

În prezent, în România, mai sunt în circulație doar câteva sute de autoturisme Dacia 1100, iar acest exemplar se remarcă prin faptul că a fost livrat în Germania, adăugând un plus de exotism în piața auto germană.

Publicitate