În atenția românilor care au sobe vechi: Ministerul Mediului anunţă programul „Rabla pentru sobe”!

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, va susține miercuri o conferință de presă pentru a dezvălui detalii despre un nou program de mediu și bugetul alocat inițiativelor ecologice pe anul 2024.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Mediului, conferința de presă va include prezentarea Ghidului de finanțare pentru Programul privind acordarea de sprijin în vederea achiziționării de aparate pentru încălzirea locuințelor, cunoscut sub denumirea de „Rabla pentru sobe”.

Publicitate

Românii care dețin sobe vechi vor primi astfel o veste bună, iar detaliile privind modul de accesare a acestui program vor fi explicate de către ministrul Fechet. Acesta va oferi informații și despre bugetul destinat programelor Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), care vor fi derulate în cursul anului 2024.

În contextul îngrijorărilor legate de impactul asupra mediului și eficiența energetică, programul „Rabla pentru sobe” se anunță a fi o inițiativă importantă, contribuind la înnoirea echipamentelor de încălzire din locuințe și la reducerea emisiilor poluante.

Publicitate