Magda Catone, declarații despre retragerea la mănăstire: ”Sunt mulți care s-au călugărit”

Celebra actriță Magda Catone a anunțat că intenționează să renunțe la viața mondă și să se călugărească, într-un gest care a surprins pe toată lumea.

Magda Catone, cunoscută pentru cariera sa de succes în lumea filmului și teatrului, a declarat că experiențele de viață au adus-o mai aproape de Dumnezeu, motiv pentru care s-a înscris la Facultatea de Teologie.

Publicitate

Actrița, fostă soție a regretatului actor Șerban Ionescu, consideră că studiul doctrinei creștine nu mai este de ajuns și că dorința ei de a se călugări reprezintă o preocupare sănătoasă, în special în contextul vârstei sale.

„Nu este doar o apucătură faptul că m-am apucat de Teologie, este o preocupare sănătoasă, zic eu. Mai ales că vine și cu vârsta, dar îți recomand să te apleci și tu asupra unui subiect de felul ăsta, pentru că vei afla multe lucruri care o să te uimească și o să te și bucure”, a declarat Magda Catone.

Artista a dezvăluit că și-a propus să se retragă la mănăstire și să-și dedice viața călugărească, considerând acest lucru un pas benefic. „Da, m-am gândit să mă retrag la mănăstire, să mă călugăresc, mi se pare un lucru foarte bun, recomand și altora”, a adăugat ea.

Cu toate că mulți au ales această cale, Magda Catone subliniază că călugărirea nu este un titlu de glorie și că cei care aleg această cale sunt adesea discreți și umili. Cu privire la posibilele interviuri în viitor, actrița a menționat că protocolul monahal va face astfel de întâlniri mai dificile.

„Adică e un protocol care nu o să îți permită așa ușor cum o facem aici. Sunt mulți care s-au călugărit, dar ăsta nu este un titlu de glorie. Nici nu prea se vorbește despre asta, cu cât ești mai smerit și mai aproape de faptele astea, nu le pomenești. Dar e bine să le mărturisești și eu asta fac”, a concluzionat Magda Catone într-un interviu acordat pentru Cancan.ro.

Publicitate