Mall închis din cauza gândacilor!

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Mureș a emis miercuri o notificare oficială prin care a anunțat închiderea temporară a Shopping City, cel mai mare mall din Târgu Mureș.

Decizia a fost luată în urma unei ample acțiuni de control desfășurate după o sesizare primită pe 23 ianuarie 2024, care semnala prezența gândacilor în interiorul complexului.

Publicitate

Inspectorii CJPC Mureș au descoperit insecte în patru unități de alimentație publică, atât în spațiile de depozitare a materiilor prime și producție, cât și în zonele adiacente, precum holuri și oficii de depozitare a materialelor de curățenie. Ca urmare, au fost dispuse măsuri de oprire temporară a prestărilor de servicii de alimentație publică în aceste unități.

Pentru întregul complex Shopping City Târgu Mureș, CJPC Mureș a decis suspendarea activităților până la remedierea deficiențelor constatate. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în acest caz a ajuns la suma de 20.000 lei, conform anunțului făcut de comisariat într-un comunicat de presă.

Pe lângă problema gândacilor, CJPC Mureș a identificat și alte deficiențe igienice în unitățile de alimentație publică din complex. Printre acestea se numără lipsa capacelor la coșurile pentru reziduuri, paie pentru băuturi și șervețele neambalate individual, neprotejate împotriva contaminării, lipsa graficelor pentru schimbarea uleiurilor uzate, nerespectarea compatibilităților în utilajele frigorifice la depozitarea/păstrarea alimentelor, recipiente cu sosuri fără dată limită de consum, precum și recipiente cu uleiuri depozitate direct pe paviment.

Autoritățile au subliniat că măsurile luate au ca scop protejarea sănătății și siguranței consumatorilor și vor rămâne în vigoare până când toate problemele semnalate vor fi remediate conform normelor sanitare și de igienă.

Publicitate