6 români au spart o fabrică ”Chanel”. Unul din ei a spus că îi trebuiau paleții din lemn, nu parfumurile!

Șase români au dat buzna într-o fabrică Chanel de lângă Paris! Iar motivul pe care l-au spus însă în fața anchetatorilor este unul halucinant: voiau să fure paleții de lemn pentru a-i folosi la cules de struguri.

Însă, în realitate, oamenii au încercat să fure parfumuri de la brandul de lux, dar și alte cosmetice. Ei au intrat în curtea depozitului după ce au tăiat gardul cu o drujbă pe care și pe aceasta au furat-o cu câteva zile înainte.

Românii improvizaseră un sistem de cârlige și pârghii cu care urmau să tragă din depozit paleții cu cosmetice direct în dubă. Însă furtul a fost oprit la timp de agenții de securitate.

Spărgătorii au reușit să scape, o parte sărind gardul, alții cu mașina cu care veniseră la jaf. Doar unul din ei a fost prins la fața locului – Costinel M., de 42 de ani – și a fost arestat. După 30 de minute a fost prins și Ilie M., de 30 de ani, care se afla la volanul unei mașini aflată deja sub supravegherea poliției într-un alt caz.

În urma anchetei, polițiștii au stabilit că la tentativa de furt au participat în total 6 români și se pare că toți sunt identificați. Luni, în fața instanței, Costinel M. nu a negat fapta, dar a spus că el voia de fapt să fure paleții din lemn, de care avea nevoie la cules de struguri.

A mai spus, de asemenea, că ideea nu a fost a lui, ci a unui anumit „Marius”, despre care poliția crede că este șeful unei bande hoți responsabile de mai multe furturi în diverse zone ale țării.

Pentru că are deja alte două condamnări pentru furturi comise la Lyon și Montpellier, Costinel M. a fost condamnat luni la 6 luni de închisoare. Ilie M. a fost eliberat, pentru că polițiștii nu au găsit suficiente probe împotriva lui. Ceilalți hoți sunt în continuare căutați de poliție.