7 idei pentru a-ți petrece timpul în sezonul rece din 2022

Nu lăsa frigul să te indispună, pentru că există o mulțime de lucruri distractive pe care le poți face iarna, indiferent de condițiile meteo. Mai jos vei găsi o listă cu idei pentru a-ți petrece timpul în sezonul rece, cu sau fără prezența zăpezii.

1. Înscrie-te la un curs

Ți-ai dorit să devii un maestru cofetar și să prepari cele mai tari prăjituri? Mereu ți-a plăcut un anumit dans, dar niciodată nu te-ai încumetat să mergi la un curs? Ți-ar plăcea să pictezi, dar nu încerci pentru că ai impresia că nu ai talent? Ei bine, a sosit momentul să-ți urmezi pasiunea. Cum iarna se petrece mai mult timp indoor, aceste activități se potrivesc de minune, iar timpul tău va trece repede, pentru că te vei distra învățând ceva nou.

2. Profită de zăpadă

Când ai făcut ultimul om de zăpadă sau ultima cazemată? Ce-ar fi să reiei acest obicei împreună cu un grup de prieteni? În cazul în care nu vă hotărâți să creați un adevărat hotel de zăpadă împreună, pentru un plus de interacțiune, puteți concura pentru a face câte ceva în mod individual. O altă variată de a profita de zăpadă este să practici sporturi de iarnă, de la patinaj cu adidași și până la snowboarding. Limita este numai și numai imaginația ta!

3. Specializează-pe pe băuturi calde

Iarna, băuturile calde sunt la putere. Ce poate fi mai plăcut decât să sorbi câteva guri de ceai, de cappucino, ciocolată caldă, cafea sau de vin fiert după ce ai stat în frig? Ei bine, iarna reprezintă anotimpul cel mai prielnic pentru a-ți dezvolta abilitățile de barista. Documentează-te pe subiect și încearcă mereu lucruri noi, pentru ca să-ți poți surprinde de fiecare dată colegii și prietenii.

4. Citește cartea care te așteaptă de atâta vreme

După ce ți-ai preparat ceaiul și te-ai așezat confortabil pe canapea, este momentul să pui mână pe carte. Da, este vorba despre acea carte pe care tot ai amânat să o citești. Dacă nu ai mai citit de mult, începe cu 5-10 minute pe zi, iar apoi crește gradual, astfel încât să nu adormi de fiecare dată când deschizi cartea. Totuși, în cazul în care nu ai o carte care să te intereseze foarte tare, caută să-ți procuri un bestseller din domeniul tău de interes și dacă mai și citești recenziile înainte de a face o alegere, sigur nu vei da greș.

5. Jocuri video

Farmecul de a petrece timpul iarna este într-o bună măsură legat de prezența zăpezii. Atunci când este ger, fără zăpadă, distracția se mută la interior, iar o sesiune de jocuri cu prietenii este întotdeauna plăcută. Un joc de societate precum Scrabble, Catan sau Monopoly, un joc de cărți precum Macao, Whist sau una din multiplele variantele de Blackjack, ori un joc pe PlayStation, precum FIFA, Gran Turismo sau Tekken poate transforma o seară anostă de iarnă într-o seară fantastică.

6. Scrie o scrisoare

Poate că scrisorile nu mai sunt la modă în acest secol, însă trimiterea acestora poate avea un efect puternic asupra destinatarului. Acest tip de comunicare lentă are un farmec aparte, iar nota personală pe care o lasă scrisul de mână nu se compară cu nimic. Cu atât mai mult, o carte poștală poate avea un impact și mai mare, așa că de acum încolo, când pleci în vacanță, nu uita să iei câteva vederi, pentru că vei avea timp mai târziu să te gândești cui să i le trimiți.

7. Redescoperă filme și seriale vechi

Fie că urmărești în mod regulat Netflix sau nu, unul dintre lucrurile interesante pe care le poți face este să vezi filme și seriale mai vechi. De exemplu, dacă îți place de Denzel Washington, încearcă să vezi toate filmele sale (sau măcar o bună parte dintre ele) în ordine cronologică. Poți să cauți să vezi și un serial mai vechi, cum ar fi Agatha Christie’s Poirot (1989-2013), Cheers (1982-1993), The Muppet Show (1976-1981) sau Seinfeld (1989-1998).