A supraviețuit cinci nopți în pădure, învelindu-se cu ramuri de pin și mâncând rădăcini

Un bărbat de 49 de ani, din localitatea Gura Teghii, a cărui dispariție a fost semnalată de fratele acestuia pe 5 martie, a fost depistat în Plaiul Nucului, comuna Lopătari, la peste 15 kilometri distanță de casă.

Omul a fost găsit în pădure, pe 10 martie, de șoferul unui utilaj de încărcat lemne, a scris Știri de Buzău.

În cursul dimineții de miercuri, 10 martie, bărbatul a fost zărit de șoferul unui utilaj care se întorcea din pădure. Buzoianul, care ieșise în sat pentru a căuta de mâncare, a fost preluat de polițiști, adus în satul Plaiul Nucului, și încredințat unui echipaj de la Ambulanță, pentru a fi evaluat medical. Examenul nu a relevat nicio afecțiune, iar omul a fost dus acasă de un echipaj de poliție.

Publicitate

Bărbatul le-a explicat agenților că, după ce a plecat de acasă spre orașul Nehoiu, pe 5 martie, s-a rătăcit și a pornit în sens opus pe o cărare, după care s-a pierdut în pădure.

În cele cinci nopți în care temperatura a fost foarte scăzută s-a învelit cu ramuri de pin și a mâncat rădăcini de plante. Doar norocul a făcut să nu întâlnească animale sălbatice în calea sa, mai precizează sursa citată.

Publicitate