Premieră istorică! Operat la colon, Papa ține slujba de la balconul spitalului unde este internat

Papa Francisc, care a fost operat recent, a rostit astăzi tradiţionala rugăciune „Angelus” din camera lui de spital, nu de la o fereastră a Palatului Apostolic din Piaţa Sf. Petru.

Publicitate

Dragi frați și surori, sunt fericit că pot să spun rugăciunea «Angelus» chiar și de aici, de la clinica «Gemelli». Vă mulțumesc tuturor! Am simțit apropierea voastră și sprijinul rugăciunilor voastre. Vă mulțumesc din toată inima!

În scurtul discurs pe care s-a susținut înainte de rugăciune, Suveranul Pontif a amintit că în Evanghelia de astăzi se vorbește despre discipolii lui Iisus care au uns cu untdelemn mulți bolnavi și apoi i-au vindecat.

Astfel, Papa a precizat că fiecare va avea nevoie de această „ungere”, la un moment dat, în timpul vieții, și „cu toții o putem da altcuiva” prin gesturi simple precum o vizită, un apel telefonic sau o mână de ajutor.

Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, care nu mai are febră, s-a plimbat pe holurile Spitalului Gemelli din Roma şi şi-a reluat activitatea, în alternanţă cu momente de lectură, se arată în comunicatul publicat de Vatican. Papa a fost operat de colon duminica trecută.

Suveranul pontif a oficiat, totodată, slujba de vineri în capela rezervei sale private, în prezenţa persoanelor care îl ajută pe durata spitalizării.

Papa Francisc se află în aceeaşi rezervă de la etajul al zecelea al Spitalului Gemelli pe care a folosit-o şi papa Ioan Paul al II-lea, operat de mai multe ori în acest spital, inclusiv după o tentativă de asasinat în 1981 şi din cauza unei tumori la colon în 1992.

Rezerva, supranumită Vatican III din cauza numeroaselor internări ale lui Ioan Paul al II-lea, ale cărui reşedinţe oficiale erau Vatican şi Castelul Gandolfo, dispune şi de un mic salon echipat cu un altar.

Publicitate