„Batista pe țambal” în scandalul bannerelor electorale din Piatra-Neamț

Se va pune „batista pe țambal” în scandalul bannerelor electorale puse (fără aviz și cu supreavegherea polițiștilor locali) în municipiul Piatra-Neamț.

Conform unor surse, abuzul șefului Poliției Locale va rămâne nepedepsit și, cel mai probabil, rezultatul „anchetei interne” din Primăria Piatra-Neamț va stabili că Eugen Pancu nu a greșit cu nimic.

Publicitate

Cu alte cuvinte, ieșirile publice MINCINOASE ale șefului Poliției Locale și, mai grav, abuzul de a gira o ilegalitate, nu reprezintă pentru conducerea Primăriei Piatra-Neamț o problemă.

Amintim că la începutul lunii martie, Partidul Mișcarea Populară filiala Neamț, prin semnătura viceprimarului Bogdan Gavrilescu, trimite o adresă primăriei Piatra-Neamț prin care solicită amplasarea unor bannere electorale pe străzile municipiului.

Pe adresa PMP apare scris, cu pixul, „proiect de interes național”, făcând referire la sloganul lor de campanie: „Uniți în Europa”

Arhitectul șef al municipiului eliberează un aviz dubios de amplasare pentru acest „proiect de interes național promovat de PMP”, începând cu data de 28 martie. De ce e dubios avizul? pentru că se bate cap în cap cu o Hotărâre de Consiliu Local (singurele bannere permise fiind cele care promovează evenimente culturale, economice, ştiinţifice şi altele de această natură) și apoi nu este contrasemnat de un jurist, de un viceprimar sau de primar. Avizul poartă doar semnătura arhitectului șef!

Deși pe aviz scria „începând cu data de 28 martie”, sub atenta supraveghere a polițiștilor locali (la comanda șefului Eugen Pancu), bannerele se montează de pe data de 23 martie.

După ce presa a sesizat ilegalitatea, Eugen Pancu iese public și minte că ar fi existat o autorizație pentru acele bannere.

În concluzie, Eugen Pancu, șeful Poliției Locale, habar nu avea de prevederile prin care bannerele publicitare electorale sunt interzise, a dispus supravegherea montării bannerelor care nu aveau autorizație și a mințit opinia publică.

Publicitate