A apărut pe piață o platformă de matrimoniale exclusiv pentru creștini ortodocși!

A apărut cea mai nouă aplicaţie de pe piaţa de dating, destinată exclusiv persoanelor creştin ortodoxe. Scopul aplicaţiei este întemeierea unei familii şi evitarea persoanelor cu scopuri…mai puţin ortodoxe. 

În descrierea profilului, tinerii ortodocşi sunt încurajaţi să îşi menţioneze calităţile creştine. Doar cei interesaţi de căsătorie sunt acceptaţi în aplicaţia care poate fi descărcată aici.

„Cetatea Creștină” este un serviciu care oferă o platformă de matrimoniale pentru creștinii ortodocși. Internetul poate fi bun sau rău, de ce să nu îl folosiți pentru un impact pozitiv?

‍Acesta nu este un site matrimonial obișnuit. Scopul anunțurilor este unul singur: căsătoria. Între creștini. Criteriile de căutare sunt altele. Considerăm ca diplomele, averea sau pasiunile mărunte de zi cu zi sunt mai puțin importante”, se precizează în descrierea aplicației.

„Aventurierii, materialiștii și păcătoșii sunt rugați să stea departe de această aplicație, deoarece fiecare utilizator este verificat la sânge, iar dacă profilul este considerat nepotrivit, în câteva zile va fi șters, iar șansele de a cunoaște pe cineva pentru căsătorie vor dispărea ca prin minune.”

În descrierea aplicației se arată că aceasta a fost creată în scopul de a-i ajuta pe creștinii ortodocși din România să-și găsească un partener de viață.

Se precizează și faptul că aplicația se dorește a fi un spațiu virtual civilizat, unde oamenii maturi creștini să poată discuta și să se poată cunoaște. Utilizatorii acestei aplicații trebuie să fie creștini practicanți.

Aplicația pune la dispoziție și o serie de articole pe teme religioase.

Adriana – fondator aplicaţie: Dacă nu mergeţi la biserică, dacă nu sunteţi creştini ortodocşi practicanţi, nu are rost să veniţi aici să pierdeţi vremea.

Codrin – dezvoltator aplicaţie: Vrem să creăm familii, nu vrem să facem un nou Tinder.

Lansată în urmă cu trei luni, aplicaţia este folosită deja de peste 5.000 de creştini şi este, de fapt, o relansare a unui site matrimonial, care a funcţionat în urmă cu mai bine de 15 ani. Ideea a pornit după ce fondatorii s-au cunoscut online.

Spun că a fost greu să se găsească şi cu atât mai greu le este tinerilor din noua generaţie să îşi întâlnească jumătatea.

Danion Vasile – teolog: Mulţi se căsătoresc, dar mai mult de jumătate dintre ei divorţează. Adică familia trece printr-o criză profundă. Taina căsătoriei este un drum împreună spre Rai.

Aplicaţia este gratuită, în limita a trei mesaje trimise pe zi. Cei care vor să îşi crească şansele pentru găsirea sufletului pereche trebuie să plătească un abonament de 5 sau 10 dolari pe lună.

Adriana – fondator aplicaţie: Am considerat că, prin asta, descurajăm pe cei care vor să vină aici să îşi bată joc.

De altfel, dezvoltatorii spun că aplicaţia ar putea fi propovăduită chiar în biserică. Însă ideea de a aduce tehnologia printre sfinţi nu e pe placul preoţilor.

Preot Constantin Sturzu: Nimic nu poate înlocui cunoașterea faţă către faţă. E bine ca tinerii să apeleze la aplicaţie, dar cu binecuvântarea duhovnicului

Danion Vasile – teolog: În momentul în care preoţii vor înţelege că pot folosi în lucrarea lor cu tinerii o astfel de aplicaţie, impactul poate să crească.

Aplicaţia închide automat orice profil cu fotografii considerate indecente sau de pe care sunt trimise mesaje cu limbaj „necurat”.