A fost arestat un fost ofițer din armata română, ajuns la cules căpșuni în Anglia!

Albert Ciorvasi, un fost ofițer din armata română în vârstă de 43 de ani, se află în arest preventiv în Marea Britanie după ce a tras cu o pușcă cu aer comprimat pe plaja din Great Yarmouth, generând îngrijorare și alertând poliția.

Poliția a fost chemată să intervină pe plaja Great Yarmouth în urma unor rapoarte privind multiple focuri de armă, iar Albert Ciorvasi a fost arestat preventiv în urma acestui incident.

Publicitate

Fostul ofițer român și-a recunoscut fapta, declarând că folosise o pușcă cu aer comprimat de calibru 22, echipată cu o lunetă telescopică, pentru a trage la o țintă în scop de antrenament.

Cu toate că nu a înțeles inițial caracterul ilegal al tragerii cu arma într-un loc public, Ciorvasi a pledat vinovat la Tribunalul din Norwich.

Avocata românului a explicat că clientul ei nu a conștientizat că legea britanică interzice deținerea și purtarea unui astfel de tip de armă în spații publice.

Procuroarea Denise Howard a relatat că în timpul interogatoriului, Ciorvasi a afirmat că nu are o grădină, așa că a decis să se ducă la plajă pentru a trage în ținte, negând vehement că ar fi pus pe cineva în pericol.

Cu toate acestea, bărbatul nu s-a prezentat la Thames Magistrates’ Court din Londra pentru a fi condamnat pentru șapte infracțiuni, iar cererea de eliberare pe cauțiune i-a fost refuzată.

Mai mult, Ciorvasi a recunoscut și alte infracțiuni comise în Great Yarmouth, printre care efracție, furt în magazin, furt din vehicule, distrugerea parbrizului unei mașini și tentativa de spargere a unei alte mașini.

Anne-Marie Sheridan, avocata românului, a dezvăluit că acesta a venit în Marea Britanie în 2008 pentru a lucra ca culegător de căpșuni, după ce a fost demis din armată în România pentru că a fost prins în stare de ebrietate.

Albert Ciorvasi va fi condamnat la Tribunalul de Magistrați din Great Yarmouth pe 26 ianuarie.

Publicitate