A mers la spital pentru că nu-și mai putea scoate inelele. Medicii nu au reușit și au chemat pompierii!

Un echipaj de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani a intervenit cu succes, luni, pentru a acorda sprijin cadrelor medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani într-o situaţie neobişnuită.

Un adolescent în vârstă de 17 ani a avut nevoie de ajutorul specializat al pompierilor pentru a-i fi tăiate două inele de pe degetul umflat.

Publicitate

Potrivit reprezentanţilor ISU Botoşani, băiatul a fost adus la spital cu o ambulanţă, fiind în imposibilitatea de a-şi scoate inelele din cauza umflăturii degetului. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au încercat iniţial să rezolve situaţia, dar fără succes, motiv pentru care au solicitat intervenţia pompierilor.

Echipajul de pompieri a reacţionat prompt, ajungând la spital cu o freză manuală necesară pentru tăierea inelelor. Cu abilitate şi precizie, pompierii au reuşit să elibereze degetul adolescentului de constrângerea inelelor, fără a-i cauza alte leziuni.

După intervenţie, băiatul a rămas sub supravegherea atentă a medicilor de la spital pentru evaluarea şi tratamentul ulterior.

Publicitate