A recunoscut că a condus beat, a făcut accident și cu toate astea… a scăpat fără nicio sancțiune!

Un caz șocant din Timișoara a atras atenția opiniei publice, punând în lumină o situație extrem de periculoasă și, totodată, controversată.

Un șofer de 41 de ani a reușit să scape de pedeapsă în fața instanței, după ce a recunoscut că a condus beat și a provocat un accident grav. Cu toate acestea, el a fost declarat nevinovat, profitând de o eroare a polițiștilor care au întocmit procesul verbal la fața locului.

Publicitate

Conform informațiilor dezvăluite de adevarul.ro, tragedia s-a produs în dimineața zilei de 28 mai 2020, când un IT-ist din Timișoara se întorcea de la o petrecere unde consumase băuturi alcoolice.

Cu o alcoolemie de 2,76 g ‰ în sânge, șoferul a pierdut controlul volanului pe Splaiul Tudor Vladimirescu, în zona Spitalului CFR, lovind două mașini parcate.

La fața locului, proprietarul uneia dintre mașinile avariate a sunat la 112, iar poliția a ajuns rapid la locul accidentului. După recoltarea probelor de sânge, se confirmă alcoolemia ridicată a conducătorului auto la momentul accidentului.

Cu toate acestea, în timpul procesului, apărarea șoferului a atras atenția asupra unei neconcordanțe referitoare la ora comiterii faptei, menționată în rechizitoriu. Mai exact, aceasta s-a bazat pe faptul că într-un document pus la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) s-a atestat că șoferul a sunat la numărul de urgență 112 la ora 5:53 dimineața, la scurt timp după producerea accidentului. Însă, în procesul-verbal al poliției, momentul accidentului a fost trecut ca fiind în jurul orelor 6:40.

În urma analizei probelor, judecătoria Timișoara a admis apărarea șoferului și l-a declarat nevinovat. Instanța a stabilit că ora săvârșirii faptei a fost în jurul orelor 5:45 dimineața, confirmată de adresa STS, care a oferit informații obiective privind momentul în care a sunat la 112.

Judecătorul a mai explicat că, întrucât poliția a fost sesizată ulterior momentului când șoferul a condus beat, este dificil de stabilit cu exactitate ora faptei, făcându-se o aproximare necesară.

Astfel, sentința Judecătoriei Timișoara a absolvit conducătorul auto de orice acuzație, arătând că momentul în care a comis accidentul a fost cu aproximativ 15 de minute înainte de ora 5:53 dimineața, momentul efectiv al sesizării autorităților.

Cazul a stârnit controverse și a readus în atenție importanța prelucrării corecte a probelor și a documentelor oficiale în astfel de cazuri grave.

Deși șoferul a scăpat de pedeapsă din pricina unei erori de timp, incidentul tragic reamintește cu asprime riscurile grave ale conducătorilor auto care aleg să urce beat la volan și necesitatea aplicării cu rigurozitate a legii în astfel de situații.

sursa: soferidinromania.ro

Publicitate