Achiziție de tablete pentru senatori, în regim de urgență. Elevii mai pot aștepta…

În timp ce numeroşi elevi săraci din mediul rural nu au tablete cu ajutorul cărora să participe la orele online, noul preşedinte al Senatului anunţă achiziţii în regim de urgenţă pentru ca senatorii să nu mai voteze telefonic, informează stiripesurse.ro.

Sunt măsuri deja luate şi aici m-aş referi la introducerea tabletelor pentru votul în plen. La Camera Deputaţilor există aceste tablete. La noi, la Senat, încă se votează prin apel telefonic.

Am vrut să ne pregătim pentru a avea acest vot funcţional şi coerent în momentul în care vom vota legea bugetului la începutul lunii februarie. Am identificat lipsa unui instrument de management al documentelor în instituţie.

Practic, ştim când a intrat un document în instituţie, dar nu ştim parcursul acestui document, unde a stat, câte zile a stat şi noi avem nişte răspunderi regulamentare cu privire la aceste termene. Voi introduce acest sistem de administrare a documentelor în instituţie„, a declarat Anca Dragu, într-un interviu pentru Agerpres.

Întrebată dacă există timp astfel încât senatorii să aibă aceste dispozitive până ce va fi supusă votului legea bugetului, preşedintele Senatului a răspuns: „Da, pentru că am început încă dinainte de Crăciun aceste demersuri. Era un proces deja început la Camera Deputaţilor. Nu este vorba decât de o replicare a acelui efort. Vom avea până la sfârşitul lunii şi o sesiune de training cu senatorii pentru a şti cum să folosească aceste tablete.”

La aproape un an de când a anunțat că le va cumpăra tablete tuturor elevilor care au nevoie, Ministerul Educației nu știe care este situația. Conform lui Sorin Cîmpeanu, după ce au fost distribuite 250.000 de dispozitive, numărul copiilor care nu pot participa la orele online a crescut.