Activist de mediu amenințat: ”O să-ţi pară rău că te-ai întors în ţară! Ai să stai în ghips!”

În seara de 21 iulie, un activist de mediu a sesizat inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier Suceava (ISCTR) arătând că patru camioane cu lemne, care tranzitau zona Rădăuţi au depăşit tonajul admis, iar autorităţile au constatat că are dreptate.

Şoselele judeţului Suceava sunt afectate din cauza transportatorilor de lemne care nu respectă legislaţia, supraîncarcă remorcile şi, uneori, pun în pericol participanţii la trafic. În timp ce autorităţile se fac, de multe ori, că nu văd şi nu aud, activiştii de mediu sunt vigilenţi şi neobosiţi.

Daniel Bodnar este unul dintre cei mai activi apărători ai mediului înconjurător, din regiunea de Nord-Est. În seara zilei de marţi, 21 iulie, el a sunat la 112 şi a atras atenţia Poliţiei că patru camioane care circulau în zona Rădăuţi erau supraîncărcate cu material lemnos, anunță adevarul.ro.

Oamenii legii i-au oprit pe şoferi în trafic. Misiunea nu a fost simplă. Camioanele au fost duse sub escorta poliţiştilor până al Dorneşti, unde se afla cântarul celor de la ISCTR. Doi dintre şoferi au refuzat cântărirea, având acest drept legal.

Fiecare dintre cei doi a primit câte o amendă de 6.000 de lei. Camioanele au fost imobilizate, iar plăcuţele de înmatriculare au fost ridicate, urmând a fi recuperate în momentul intrării în legalitate.

Unul dintre camioanele cântărite avea aproximativ 15 tone în plus faţă de greutatea maximă prevăzută de legislaţie. Asta înseamnă o depăşire a greutăţii cu 30 la sută. Şoferul a fost amendat cu 30.000 de lei.

Celălalt camion depăşea greutatea maximă cu aproximativ 10 la sută,  în acelaşi timp butucii erau prea lungi. În acest caz inspectorii au aplicat o amendă de 2.250 de lei.

Activistul de mediu a transmis pe Facebook momentul în care autorităţile a efectuat verificările. În timp ce filma, un şofer s-a apropiat de el şi l-a ameninţat voalat. „Crezi că salvezi tu ţara de corupţi? De ce nu vii seara să mă filmezi? O să-ţi pară rău că te-ai întors în ţară. Ce faci cu telefonaşul ăla? Eşti tare în gură cu telefonul. De ce nu vii seara în parcare? Eşti un fel de Ştefan cel Mare. Ai să stai în ghips. Nu te pun eu în ghips, eu n-am niciun drept”, sunt câteva dintre cuvintele rostite de şofer.

❗️Radauti- județul Suceava⚠️

Gepostet von Bodnar Daniel am Dienstag, 21. Juli 2020

Publicitate