Administrația Carabelea a contractat o firmă de pază și transport valori căreia îi plătește 200.000 de euro!

Pe ce mai cheltuie bani administrația Carabelea? Primăria municipiului Piatra-Neamț a contractat seviciile unei firme private pentru paza unor obiective dar și pentru trasnport valori cu autovehicul specializat.

Suma pusă la bătaie de către primăria condusă de Andrei Carabelea este de 200.000 de euro, mai precis 972.201.36 ron.

Pentru acești bani, sociatatea SGPI SECURITY FORCE S.R.L are de păzit Complexul Comercial Mall Forum Center, Stadionul municipal „Ceahlaul”, Cartier Speranta – str. Izvoare, Ștrandul Municipal, Sala Polivalentă și Depozitul de Deşeuri.

În același timp, societatea de securitate va trebui să transporte valori cu autoturisme dotate cu caseta de valori în anumite locatii stabilite. Conform contractului, autovehicul de transport valori va fi condus de sofer si va fi insotit de un agent de paza.

Despre ce valori care trebuiesc transportate în casete speciale, aflate sub paza și protecția agenților de securitate încă nu știm. Și nici nu cred că vom afla vreodată.

Cert este că în urmă cu câțiva ani primăria folosea agenții de la Poliția Locală pentru a păzi Ștrandul, Stadionul, patrula în Cartierul Speranța sau Mall Forum Center. De data aceasta se preferă firmă de securitate pentru care se plătește aproape 1 milion de lei din taxele și impozitele contribuabililor.