Alarmant! 3000 de creștini au fost omorâți în 2019 pentru motive de identitate religioasă

Potrivit raportului anual al organizaţiei non-guvernamentale „Open Doors”, în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019, persecuţiile asupra creştinilor în lume au crescut pentru al optulea an consecutiv.

Creşterea numărului de creştini persecutaţi faţă de anul trecut este de 6%. În total, peste 260 de milioane de creştini (ortodocşi, catolici, protestanţi etc.) trăiesc în locuri unde se confruntă cu niveluri ridicate de persecuţie doar pentru identitatea lor religioasă, respectiv un creştin din 8 credincioşi din întreaga lume suferă persecuţii pentru credinţa în Hristos, arată doxologia.ro.

Din punct de vedere statistic, în respectiva perioadă, persecuţiile asupra creştinilor pot fi sintetizate astfel:

  • 9488 de biserici sau clădiri creştine au fost supuse atacurilor;
  • 2983 de creștini au fost omorâţi pentru motive de credinţă, adică aproximativ 8 creştini omorâţi zilnic pentru credinţa lor;
  • 3711 de creştini au fost reţinuți abuziv, arestaţi sau încarceraţi pentru credinţa lor.

„Open Doors” a monitorizat persecuția creștină la nivel mondial începând cu anul 1992. În acest an, clasamentul primelor 10 țări în care creștinii sunt persecutați nu este foarte diferit de cel realizat în anii precedenți.

Astfel, după Coreea de Nord urmează Afganistan (nr. 2), urmat de Somalia (nr. 3), Libia (nr. 4), Pakistan (nr. 5), Eritrea (nr. 6), Sudan (nr. 7), Yemen ( Nr. 8), Iran (nr. 9) și India (nr. 10).

Publicitate