Alba-neagra la un spital din țară: mort în accident, declarat mai apoi suspect Covid-19

Cum teoria conspirației referitoare la cazurile de infectați cu Covid-19 a atins cote alarmante, în ajutor mai vine și situația unui bărbat, din Botoșani, decedat în accident de mașină, apoi declarat suspect de coronavirus.

Pe 21 iulie, șoferul care se afla singur în mașină a intrat în depășirea a două autoturisme și când a încercat să revină pe propria bandă a pierdut controlul volanului, a izbit un cap de pod și s-a răsturnat pe cupolă. A ieșit singur din mașină după care la scurt timp și-a pierdut cunoștința, notează botosaneanul.ro.

Nepoata decedatului:

Pe drum am auzit prin stație că s-a întâmplat un accident la Dealu Mare cu o mașină răsturnată. Când am trecut acolo și m-am uitat pe geam, l-am văzut pe el jos. Și am coborât, polițiștii m-au întrebat dacă-l cunosc, am spus că da, i-am scos din mașină portofelul cu actele.”

Aceasta a dat informații Poliției și cadrelor medicale de pe ambulanță despre unchiul său și apoi și-a anunțat familia. Toți au plecat în grabă spre Spitalul Municipal Dorohoi unde a fost dus Florin Caba, șoferul din Hyundai.

Nu ne-au lăsat deloc să intrăm, am stat la poartă și de acolo ne-au anunțat că are multe traumatisme la cap, că are coastele fracturate, picioarele amândouă rupte, mâna stângă. Vine un asistent și zice că au început să-l rescuciteze, intrase în stop cardiorespirator. Nu au trecut 15 minute că a venit înapoi și a spus: îmi pare rău dar a decedat”.

Înainte de aplicarea manevrelor de resuscitare, bărbatul accidentat a fost supus mai multor investigații medicale, inclusiv un computer tomograf.

L-au dus la chirurgie, apoi înapoi în UPU, vezi Doamne, așa zisa carantină. Dacă ai avea un suspect de covid, l-ai purta pe targă, prin tot spitalul? Spuneți voi. Ca ieri după amiază au zis că îl trimit la Botoșani, la morgă.

Am venit aici să achităm chitanța iar ei ne-au trimis las Bazar: Luați-i de îmbrăcat ca să veniți să îl scoateți la 2. Și când eram în Bazar ne sună și ne spun: nu mai luați nimic de îmbrăcat că de la Dorohoi ni l-au trimis suspect de covid, că la CT ar fi ieșit că avea o pată pe plămân.

Păi, dle, nu ai spus că avea costele rupte, poate au intrat alea în plămân? Și acum doctorul de aici ne-a zis că nu știe dacă este suspect de covid, să ni-l dea sigilat”,

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței a confirmat spusele familiei în legătură cu rezultatul la CT.

Pacientul a avut un CT făcut la Dorohoi din cap până în picioare, cum se face la politraumatism, la un accident rutier. În urma rezultatului, pe lângă patologia de traumatologie din accident rutier a ieșit aspectul imagistic, acel geam mat pe care îl descriu radiologii, specific covid-ului. Așa îi scrie pe rezultatul CT-ului. Descrierea de geam mat este un rezultat specific patologiei cu SARS-COV-2”,

Deși decesul a survenit în urma accidentului rutier, rezultatul de la CT îl trimite în categoria suspecților de covid. Și astfel familia nu îl poate ridica pentru a-l înmormânta creștinește.

La aducerea la Botoșani, a fost cel mai probabil efectuată necropsia pentru prelevarea unei mostre din plămân care să fie trimisă la București, la Institutul Cantacuzino pentru analiză.

Până atunci, familia poate ridica decedatul însă în sac sigilat.

Mai multe despre acest caz, puteți citi aici.

 

Publicitate