Alexe umple partidul de PSD-iști. O garnitură de 12 primari PSD și UNPR, devin liberali

Mai mulți primari PSD, dar și de la UNPR, au bătut palma cu PNL alegând sa candideze pentru un nou mandat pe listele liberalilor la alegerile locale din 27 septembrie, scriu cei de la g4media.ro.

Printre primarii PSD care au bătut palma cu PNL și Costel Alexe, contracandidatul lui Maricel Popa, se numără Ștefan Timofte de la Tomești, Iulian Marcu de la Ungheni, Georgel Popa de la Mosna, Cătălin Martinuș de la Dobrovăț, Iulian Chirilă de la Țigănași, Costel Hugianu de la Stolniceni – Prăjescu.

”Da, trec la PNL. Am făcut mai multe demersuri pe lângă Maricel Popa să asfalteze drumul judetean Dancu – Ungheni – Manzatesti și nu am găsit înțelegere. Acest lucru m-a supărat”, a spus Iulian Marcu.

”Maricel Popa nu a făcut nimic pentru comuna noastră. L-am rugat să ia în calcul asfaltarea drumului județean care traversează comuna noastră și care face legătura cu Ciortești. Am primit numai  promisiuni”, a spus Georgel Popa.

În plus, mai scriu jurnaliștii din presa locală, PNL poartă discuții și cu alți primari ai PSD cum ar fi Dumitru Mihailuc de la Valea Lupului sau Gabriel Istrate de la Podu Iloaie. Trebuie să luăm în calcul că primarul Iașului, Mihai Chirica, dar și cei din zona Metropolitană (Miroslava, Lețcani, Aroneanu) sunt la PNL, mai notează jurnaliștii ieșeni.

Aceștia scriu și că primarii UNPR Cristinel Albu de la Tutora, Mirica Dodan de la Costuleni și Ovidiu Droanca de la Todirești au ales să candideze pentru un nou mandat tot din partea PNL.

Pe 27 iunie, lideru PNL Iași, Costel Alexe, anunța într-o conferință de presă că mai mulţi primari PSD din judeţ vor să treacă la liberali.

Sunt foarte mulţi primari PSD şi nu doar în judeţul Iaşi care nu s-au simţit sprijiniţi în proiectele lor de către conducerile judeţene sau cea naţională PSD, pentru că acolo au cu totul alte interese. Avem şi în judeţ primari PSD foarte buni, care merită sprijiniţi în proiectele lor şi care vor să se alăture acestui parteneriat (între Costel Alexe şi primarul de Iaşi Mihai Chirica – n.r.) pentru dezvoltarea Iaşului şi a Moldovei“, a declarat Costel Alexe.

“Oamenii de la Tomeşti, ca şi cei de la Miroslava sunt de aceeaşi calitate umană ca şi cei de la Ciurea. Nu am separat ieşenii în funcţie de afinităţile lor politice sau de culoarea primarului. Îi tratăm pe toţI la fel, sprijinindu-i să-şi dezvolte comunităţile“, a mai declarat Costel Alexe.

În urma alegerilor locale din 2016, PNL a câștigat în judeţul Iaşi 30 de primării, în timp ce social-democraţii și-au impus candidații în peste 60 de localităţi.

Ca o ironie a sorții, în urmă cu un an, pe 12 august, Biroul Politic Național al PNL decidea ca filialele locale ale PNL să nu primească niciun membru PSD în rândurile acestora. Hilar, nu?

Publicitate