Ambasadorul Belarusului în Ucraina a primit, la plecare, 30 de ”arginți” pentru trădare!

Ambasadorul Republicii Belarus la Kiev, Igor Sokol, a părăsit Ucraina. Înainte de a trece frontiera, pentru a intra în R. Moldova, șeful Serviciului de Stat de Frontieră al Ucrainei, Serhiy Deyneko, i-a dat ambasadorului belarus „30 de monede de argint”, prețul pentru care Iuda L-a trădat pe Iisus, pentru a i le transmite șefului Comitetului de Stat de Frontieră al Belarusului, Anatoliy Lapp.

„Pentru lovitura în spate Ucrainei, puteți să i le predați șefului Comitetului de Frontieră de Stat al Republicii Belarus, general-locotenent A.P. Lapp”, a comentat Serhiy Deyneko, șeful Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei, informează stiripesurse.ro.

Deyneko a încercat să-i dea punga cu monede spunând: „Acesta este un ordin”. Drept răspuns, Sokol a spus: „Acesta este un ordin pentru tine, dar nu pentru mine”, și s-a întors și a plecat cu o privire nemulțumită.

Igor Sokol și-a continuat drumul, însă nu s-a oprit în R. Moldova. Reprezentanții MAEIE au precizat că ambasadorul Republicii Belarus în Ucraina nu se află pe teritoriul R. Moldova. Oficialul s-a aflat în tranzit.

De menționat că Rusia şi-a folosit aliatul Belarus ca rampă de lansare a invaziei sale în Ucraina, la 24 februarie. De asemenea, forţele ruse au folosit Belarus ca bază din care au atacat ţinte din Ucraina cu avioane de vânătoare şi rachete.