Ambii piloți ai unui avion cu sute de pasageri la bord au adormit în același timp!

Pilotul şi copilotul unei aeronave transoceanice italiene au adormit amândoi în timpul unui zbor. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce avionul Airbus 330 cu 250 de pasageri la bord survola Franţa la 11.000 de metri altitudine.

Lipsa comunicării i-a pus pe controlorii de zbor în alertă, deoarece, de obicei, atunci când un pilot nu răspunde la apelurile de la centrele radar ar putea însemna că avionul este deturnat.

Astfel, centrul de control radar din Marsilia a alertat imediat Forțele Aeriene, care au trimis două avioane de luptă pentru a intercepta zborul, conform Il Giornale, care citează La Repubblica.

Controlorii de trafic aerian le-au spus anchetatorilor că au pierdut contactul cu avionul timp de aproximativ 10 minute. Pe fondul temerilor legate de un incident terorist, ei au pregătit avioane de luptă pentru a intercepta avionul, dar piloții au răspuns în cele din urmă.

John Nance, un analist de aviație contributor la ABC News, a numit această situație „extrem de periculoasă”, mai ales dacă piloții nu au putut monitoriza condițiile meteorologice și starea combustibilului avionului.

„Avionul poate zbura în continuare cu pilot automat, dar acest lucru nu este inteligent sau sigur”, a spus el. ITA Airways, cunoscută anterior sub numele de Alitalia, susține că din declarațiile comandantului reiese că radiourile au încetat să funcționeze, dar anchetatorii au descoperit „inconcordanțe puternice între declarațiile făcute de căpitan și rezultatul anchetei interne”, potrivit unui comunicat.