ANAF a decapitat mafia alcoolului: un bătrân de 80 de ani, acuzat că a produs țuică ilegal

”Lovitură năucitoare” asupra comerțului ilegal cu alcool: un bătrân de 80 de ani, din oraşul Corabia, este acuzat că a produs ilegal mii de litri de ţuică.

Poliţiştii îl anchetează după ce au descoperit la locuinţa acestuia ţuică şi diferite sume de bani. În plus, pensionarul a fost amendat de reprezentanţii ANAF, anunță mediafax.ro.

Potrivit anchetatorilor, miercuri, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Corabia au făcut percheziţie la locuinţa unui bărbat, de 80 de ani, într-un dosar penal vizând producerea ilegală de alcool.

La locuinţa acestuia au fost găsite cazane artizanale de distilat alcool, precum şi cantitatea de 7556 litri de ţuică, depozitată în butoaie de plastic. Din locuinţa bătrânului a fost ridicată cantitatea de 536 litri alcool, iar diferenţa de 7020 de litri a fost sigilată şi lăsată în custodia bărbatului.

Anchetatorii fac verificări într-un dosar care vizează infracţiunea de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

De asemenea, angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală care au participat la acţiunea Poliţiei i-au aplicat bărbatului o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei.