Anchetă la o școală după ce un învățător a venit la ore cu un cuțit

Un învăţător de la Școala „Otilia Cazimir” din municipiul Iaşi s-a ales cu dosar penal pentru folosire fără drept de obiecte periculoase, pentru că a venit la ore cu un cuţit şi l-a depozitat într-un dulap.

„Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară Iaşi au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei unităţi de învăţământ cu privire la faptul că în şcoală, într-un dulap a fost găsit un cuţit. Din primele verificări a rezultat faptul că acel cuţit ar fi fost adus în şcoală de către o persoană, în scop didactic.

Publicitate

Mama elevei: După ce am luat fetița de la școală, mi-a povestit că domnul învățător a nominalizat o fată din clasă să îi scoată lucrurile din ghiozdan, geanta dumnealui, printre care a scos și un cuțit cu vârful îndreptat în sus. Fetița a ținut câteva clipe cuțitul în mână, iar domnul învățător a spus ”Uitați, copii, cuțitul e la ea, nu la mine”.

Femeia a depus plângeri la poliție, inspectoratul școlar și la conducerea școlii. Directoarea unității de învățământ a găsit apoi cuțitul.

Mama elevei: „Am mers cu fetița la etajul 2, unde este clasa fetiței mele, însoțită de doamnele director, cele doua au întrat în clasa, copiii erau singuri, nesupravegheați. După 2-3 minute, doamna director a ieșit din clasă având în mână cuțitul cu lama îndreptată în jos”.

Polițiștii au fost chemați la școală și, după ce au luat cuțitul, au deschis pe numele învățătorului un dosar penal pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Surse din anchetă spun că, la audieri, învățătorul a explicat că a adus cuțitul pentru ora de matematică, special ca să taie un măr și să le explice copiilor, în clasa, fracțiile. Mai exact, să le arate, pe înțelesul lor,  cum se separă un întreg, și ce înseamnă o jumătate, un sfert sau o optime.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.
Potrivit sursei citate, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt.

Publicitate