Apple pune la dispoziție o nouă funcție pentru iPhone-urile furate

De la seara zilei de luni, 22 ianuarie, utilizatorii de iPhone-uri și iPad-uri au acces la noul update iOS 17.3, care aduce o funcție inovatoare menită să sporească securitatea dispozitivelor mobile Apple.

Cea mai notabilă îmbunătățire a acestei actualizări este „Stolen Device Protection” (Protecție împotriva Dispozitivelor Furate), o facilitate concepută pentru a îngreuna eforturile hoților de a prelua controlul asupra dispozitivelor furate.

Publicitate

În situația în care un iPhone este furat, utilizatorii pot activa Stolen Device Protection, care le permite să blocheze accesul la dispozitiv prin forțarea utilizării autentificării biometrice.

Această procedură presupune ca alt dispozitiv Apple conectat la același cont să efectueze o autentificare prin scanare facială sau amprentă, chiar și dacă hoțul cunoaște codul de deblocare.

Chiar și în cazul în care hoțul are acces la codul de deblocare, funcția împiedică deblocarea dispozitivului fără autentificare biometrică reușită.

iOS 17.3 este disponibil pentru toate modelele de iPhone începând cu iPhone XS și pentru iPad-uri actualizate la iPadOS 17.3. Această actualizare este esențială pentru utilizatori, oferind o soluție inovatoare pentru protecția datelor personale în cazul pierderii sau furtului dispozitivului.

În plus față de funcționalitatea „Stolen Device Protection”, iOS 17.3 aduce și alte îmbunătățiri minore. De menționat sunt „playlist-urile colaborative”, care permit utilizatorilor să adauge melodii la un playlist comun, oferind o experiență muzicală interactivă și partajată.

Publicitate