”Aproape toți cei care au preluat puterea în 1989 erau oamenii serviciilor secrete rusești”

Dovezi și declarații îngrijorătoare au ieșit la iveală recent într-un interviu acordat Antena 3 CNN de către generalul Cătălin Ranco Pițu, fost procuror militar, privind preluarea puterii în România în decembrie 1989.

Fostul procuror militar a adus în atenție fapte surprinzătoare și informații incendiare despre grupul care a preluat puterea în acel moment critic din istoria țării.

Generalul Cătălin Ranco Pițu a afirmat că grupul care s-a constituit în jurul lui Ion Iliescu avea legături cu serviciile secrete rusești și că principalul obiectiv al acestora a fost înlăturarea lui Nicolae Ceaușescu și menținerea României în sfera de influență a URSS.

Potrivit declarațiilor sale, această grupare avea ca lider politic pe Ion Iliescu și ca lider militar pe generalul Nicolae Militaru, urmărind preluarea puterii prin metode violente.

Afirmațiile continuă, sugerând că generalul Nicolae Militaru anticipa un conflict violent cu securitatea, având ca soluție singura posibilitate a înlăturării violente a lui Ceaușescu de la putere.

Cătălin Ranco Pițu a sugerat că membrii acestei grupări au ajuns în funcții-cheie în decembrie 1989, cu Ion Iliescu devenind președinte al României, iar Nicolae Militaru fiind numit ministru al Apărării.

„Pe baza probelor administrate s-a ajuns la concluzia conform căreia, într-o proporție covârșitoare, 90% din cei care au preluat puterea au fost aserviți unei puteri străine, mai precis URSS, prin apartenența la GRU.

Generalii care au preluat puterea sau care au fost reactivați de Ion Iliescu, au fost cu toții documentați ca fiind în slujba acestui serviciu GRU”, a mai precizat Cătălin Ranco Pițu.

Generalul Cătălin Ranco Pițu a subliniat faptul că este vorba de informații convingătoare și mărturii documentate, provenind inclusiv din Dosarul Revoluției, un dosar impresionant ce conține peste 3.000 de volume de mărturii și probe.

Aceste afirmații explozive au deschis o cutie a Pandorei în ceea ce privește evenimentele din decembrie 1989, aducând întrebări și incertitudini asupra modului în care s-a produs schimbarea de regim din România, reprezentând un punct de referință important în cercetarea istoriei recente a țării.

Publicitate