Arafat: Mâine depășim 866 cazuri. Situația e îngrijorătoare, nu mai sunt locuri la ATI în spitalele din București

În cadrul unui interviu pentru Digi24, Raed Arafat a declarat, în această seară, că situația ”începe să devină îngrijorătoare” din cauza crizei COVID-19, pentru că secțiile ATI ale spitalelor din București care tratează pacienți infectați cu coronavirus nu mai au locuri disponibile.

Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului.

Publicitate

Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție.

Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a declarat Raed Arafat, secretarul MAI, vineri seară, la Digi 24.

Raed Arafat a declarat că vineri, la ora 18:00, erau raportate 866 de cazuri și a anunțat că sâmbătă cifra va fi depășită categoric: „Față de joi, alte 109 persoane au cerut să iasă din spital. În total sunt peste 900 de pacienți externați la cerere (…)

Faptul că se spune că asimptomaticii nu transmit virusul… Să nu ai cunoștințe și să spui vrute și nevrute… Toate studiile, publicate la nivel foarte înalt, spun clar că asimptomaticul și presimptomaticul transmit”.

Secretarul de stat a mai spus că, pentru a ajunge din nou la 100 de cazuri pe zi, românii ar trebui să se întoarcă la restricții foarte dure, la fel ca în perioada stării de urgență.

În privința organizării alegerilor locale și a redeschiderii școlilor, Arafat nu a vrut să comenteze, dar a spus că toate evenimentele vor fi analizate de autorități.

Publicitate