Arbitru român îi cere autograf lui Haaland, după ce a arbitrat meciul City-Dortmund (VIDEO)

Arbitrii români ajung, de multe ori, să fluiere meciuri la cel mai înalt nivel, dar scandalurile se țin lanț. După incidentele de la meciul dintre PSG și Istanbul Basakesir, unde Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism, acum un alt arbitru român iese în evidență, transmite stiripesurse.ro.

După meciul dintre Manchester City și Borussia Dortmund, arbitrul de margine al partidei, românul Octavian Șovre, i-a cerut un autograf vedetei de la Borussia, Erling Haaland.

ACTUALIZARE: Catalogat, inițial, drept un gest deplasat, în spatele deciziei lui Șovre stă o altă poveste. Arbitrul ajută de mai bine de 5 ani un centru unde copii și adulți cu forme grave de autism din județul Bihor unde aceștia fac terapie.

Iar finanțarea asociației care se ocupă de acest centru, S.O.S. Autism Bihor, e realizată exclusiv din donații și strângeri de fonduri de pe urma scoaterii la licitație a unor obiecte de valoare, care sunt donate de diverse personalități: fotografii, picturi, opere de artă etc.

Acel autograf e pentru o cauză nobilă. Poate lumea nu știe, dar Tavi e implicat direct în sprijinirea acestei Asociații, prin care funcționează acest singur centru acreditat pentru adulții cu forme grave de autism din Bihor. Sunt doar 5 în toată țara. N-am cuvinte să vorbesc despre Tavi Șovre fiindcă ne-a ajutat mult în toți acești ani!”, a explicat Simona Slibuț, șefa Asociației ”S.OS. Autism Bihor”, pentru Gazeta Sporturilor.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Manchester City a câștigat aseară cu 2-1 în fața Borussiei Dortmund, dar arbitrul român Ovidiu Hațegan a ieșit în evidență într-un mod negativ după ce a luat mai multe decizii controversate împotriva galben-negrilor. Hațegan a fost criticat dur în presa din toată lumea.