Are o avere de 15 miliarde de dolari și mănâncă o singură dată pe zi!

Un multimiliardar american, cofondator al companiei Twitter, are un stil de viață ciudat, care a născut mari controverse, ținând cont de averea sa.

Duce o viață minimalistă, deși este multimiliardar și își poate permite orice. Este vorba despre multimiliardarul Jack Dorsey, cofondator al celebrei rețele de socializare Twitter, notează evz.ro.

Deține un capital de aproximativ 13 miliarde de dolari, dar duce un trai auster pentru posibilitățile sale. El mănâncă o singură dată pe zi, face băi în gheaţă şi merge pe jos până la birou.

Este proprietarul unui BMW seria 3 și își permite orice mașină, dar nu este interesat de acumularea bunurilor materiale. Este născut în Saint Louis, Missouri, Statele Unite ale Americii (SUA) în anul 1976.

Jack Dorsey Shows the World His Bitcoin Clock - ELEVENEWS

A fost pasionat din adolescență de cibernetică și la 15 ani a creat un soft care mai este folosit și în prezent de unele companii de taximetrie. S-a înscris la Universitatea Tehnologică din Missouri, apoi s-a transferat la Universitatea din New York.

Nu și-a finalizat studiile și a început să pună bazele Twitter, ceea ce avea să devină una dintre cele mai de succes afaceri din zona tehnologică.

Jack Dorsey se mutase în Oakland, și a lucrat la îmbunătăţirea unui serviciu web numit LiveJournal, care trebuia să devină mai rapid în timp real. Apoi, s-a angajat la o companie de podcasting, Odeo, interesată să creeze un serviciu de mesaje scurte. Aici l-a cunoscut pe Biz Stone, omul alături de care avea să pună bazele Twitter.

În doar două săptămâni, cei doi au schițat platforma, care a atras imediat utilizatori ai Odeo, care se închisese între timp. La data de 21 martie 2006, Dorsey a postat primul lui mesaj pe Twitter. Celor doi li s-a alăturat și Evan Williams. Trioul a cumpărat domeniul Twitter pentru suma de 7.000 de dolari.

La început, Jack Dorsey a fost CEO, dar a plecat din funcție în anul 2008. Și asta pentru că era preocupat mai mult de yoga și fashion design. A revenit în funcție în anul 2015. Și-a cumpărat o casă de 10 milioane de dolari în El Camino Del Mar, situat în zona exclusivistă Seacliff a orașului San Francisco.

„Am realizat astfel cât de mult timp petrecem focusaţi asupra mâncării şi cum atunci când eliminăm asta din program, timpul curge mult mai lent”, a spus Dorsey, care în weekend nu mănâncă nimic.