Arsene, Dăncilă și moțiunea

Comisia Națională de Prognoză a publicat lista cu 469 de proiecte de asfaltare a ulițelor și drumurilor cu care, așa cum relatează presa națională, Viorica Dăncilă vrea să cumpere susținerea la moțiune.

Suma totală a valorii celor 469 de proiecte este de 7,36 miliarde de lei.

Din lista proiectelor, majoritatea de modernizat ulițe și drumuri locale, se remarcă sumele uriașe alocate către trei consilii județene controlate de baroni PSD, printre care și Neamț.

Astfel, Consiliul Județean Neamț, condus de Ionel Arsene, primește 521,9 milioane de lei pentru ”Proiect integrat modernizare, consolidare și reabilitare drumuri și poduri județene, obiective ce asigură conectarea la rețeaua TEN-T județul Neamț”.

În același timp, conform celor de la Cotidianul.ro, în ultima săptămână, mai exact după depunerea moțiunii de cenzura, mai mulți grei ai PSD, care au fost foarte apropiați de fostul președinte Liviu Dragnea, cel putin la un moment dat, ar fi dat mana cu fostul lider si premier Victor Ponta și pun la cale debarcarea guvernului condus de Viorica Dăncilă, cu ocazia votării moțiunii de cenzură, schimbarea imediată a acesteia din funcția de președinte al partidului și retragerea candidaturii sale la Președinția României.

Potrivit sursei citate, principalii complotiști anti-Dăncilă ar fi baronii PSD de Olt (Paul Stanescu ), Dolj ( Olguța Vasilescu și Claudiu Manda), Neamț (Ionel Arsene) și Bistrița-Năsăud (Radu Moldovan), cărora li s-ar fi alăturat trup și suflet și primărița Capitalei, Gabriela Firea.

Complotiștii vor ca, în continuare, PSD să constituie o coaliție de guvernare cu Pro România și ALDE și să-l susțină pe candidatul independent Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale programate peste o lună.

Ce trebuie remarcat este că mizele pe care le are moțiunea de cenzură nu țin doar de banii împărțiți în județele controlate de PSD ci, așa cum Viorica Dăncilă a declarat la ultima ședință de grup a parlamentarilor PSD, ”Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor…”.

Publicitate