Așa ceva nu trebuie ratat! Ascultați-l pe Ministrul Mediului vorbind în engleză la Madrid

Un clip video în care Costel Alexe, Ministrul Mediului, vorbește în engleză în timpul unei Conferințe privind schimbările climatice la Madrid, face deliciul rețelelor de socializare.

”Stați pe locurile voastre că procedura de infringement de la mediu, pe tăieri ilegale și Situri Natura 2000, e pe maini bune. Abia acum am vazut poziția României din decembrie 2019, de la Conferința UN privind Schimbările Climatice.

Publicitate

Cine întelege ce a spus ministrul Alexe în discursul de la Madrid, unde s-au discutat chestiuni arzătoare privind mediul la nivel global, are un Cico de la mine.

E drept că in CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputatilor ministrul Alexe stă foarte bine cu limbile straine. Ministrul este experimentat. Mai greu este cu practica.

Reacția membrilor delegației României de la finalul discursului face toți banii. Nu am să înțeleg niciodată cabotinismul politicienilor din România, care nu vor să apeleze la serviciile translatorilor specializați.

Preferă să se facă de râs cu o foaie in față, unde este scris fonetic, decât să vorbeasca în limba nativă. Iar ceea ce spun nu are nicio legatura cu naționalismul sau populismul. Dar, cu buna masură”, este mesajul postat de Andrei Ciurcanu, reporter al RiseProject.

Gepostet von Andrei Ciurcanu am Montag, 20. Juli 2020

Publicitate