Așa cum era de așteptat… polițiștii care l-au oprit în trafic pe procurorul Horodniceanu au dosar penal!

Cei doi polițiști care l-au oprit în trafic pe procurorul Daniel Horodniceanu s-au ales cu un dosar penal pe numele lor. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu și divulgare de secrete de serviciu, în urma incidentului care a avut loc pe raza comunei Schitu Duca, după ce procurorul a depășit fără semnal mașina agenților de poliție.

Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT și în prezent vicepreședinte al CSM, a fost oprit în trafic pentru viteză, iar în urma acestei opriri au avut loc incidente. Procurorul s-a înfuriat când cei doi polițiști au declarat că nu îl cunosc și a adoptat un comportament intimidant.

Publicitate

Marian Godină, agent de poliție cunoscut pentru activitatea sa și pentru postările pe rețelele de socializare, a adus în atenția publicului acest incident prin intermediul paginii sale de Facebook. El a subliniat importanța tratării tuturor persoanelor în mod egal și respectuos, indiferent de poziția lor socială sau profesională.

După incident, cei doi polițiști au fost audiați la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași în cadrul unui dosar penal. Ei au fost chestionați cu privire la acuzațiile de abuz în serviciu și divulgare de secrete de serviciu sau nepublice.

Marian Godină a susținut că este important ca toți membrii societății să fie tratați în mod egal în fața legii și să nu se facă distincții în funcție de poziția lor. El a exprimat preocuparea că lipsa de acțiune în cazul unor incidente implicate înalte personalități poate submina respectul față de lege și poate perpetua o mentalitate de privilegiu și imunitate.

În urma investigațiilor, polițiștii implicați în acest incident au fost supuși percheziției informatice, iar telefoanele mobile ale acestora au fost ridicate de către autorități. În paralel, procurorul Daniel Horodniceanu așteaptă cercetarea disciplinară din partea colegilor săi și continuă să primească salariul de procuror, aspect criticat de Marian Godină.

Incidentul ridică întrebări legate de transparența și respectarea legii în cazul unor personalități publice și solicită o atitudine consecventă și echitabilă din partea autorităților. Comunitatea este cu ochii pe evoluția acestui caz și așteaptă consecințele acțiunilor fiecărei părți implicate.

Publicitate