AȘA DA! Un senator demisionează pentru a nu beneficia de pensie speciala

Senatorul USR Florina Presadă anunță că va demisiona din Parlament, cu o săptămână înainte de finalizarea mandatului, pentru a nu avea parte de pensie specială, scrie aktual24.ro.

„Am intrat în cursa interna USR-PLUS pentru un nou mandat la Senat. Sunt cel mai activ senator din București și al doilea din România în plenul Senatului. Nu o spun eu, ci statisticile oficiale și presa.

În toți acești 4 ani, m-am luptat ca pentru ca legile privind administrația publică să nu fie măcelărite de hoți și de corupți în detrimentul cetățeanului. Dovadă stau sutele de amendamente depuse și lupta dusă în ședințele maraton din Comisia de Cod Administrativ și din plenul Senatului.

A fost o luptă pe care am învățat-o din mers, fără momente de respiro, pe care am dus-o alături de voi. Și nu-mi pare rău, pentru asta am intrat în politică, pentru o țară normală în care primează interesul cetățeanului și nu interesele de grup sau beneficiile.

Așa cum am spus la începutul mandatului, îmi voi da demisia în ultima săptămână de mandat pentru a nu exista dubii cu privire la posibilitatea de a beneficia de pensia specială. Toți cetățenii României trebuie să fie egali în fața in legii”, a anunțat Presadă.

Curtea Constituționala a amânat pentru 4 noiembrie dezbaterea privind legea care prevede taxarea pensiilor speciale cu 85%. Amânarea a fost dispusa întrucât CCR așteaptă transmiterea punctelor de vedere ale președinților celor două Camere ale Parlamentului.

Publicitate